Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka Charter Duurzaam Ondernemen in West-Vlaanderen

Voka Charter Duurzaam Ondernemen in West-Vlaanderen

  • 22/06/2018

Tijdens de academische zitting op 21 juni 2018 ontvingen 33 bedrijven en organisaties voor de eerste keer het jaarcertificaat 2018 van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Het jaarcertificaat bekroont bedrijven en organisaties voor hun beleid en realisaties op het vlak van duurzaam ondernemen. Daarnaast werden ook 6 bedrijven die voor het eerst zullen deelnemen voorgesteld.

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in West-Vlaanderen is de opvolger van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen en is een initiatief van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en Bureau Veritas Certification. Het initiatief wordt ondersteund door Unitar-Cifal, Eandis en Infrax. Het certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die people, planet, prosperity, peace en partnership integreren in hun bedrijfsbeleid en dagelijkse werking. Door de integratie van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties bewijzen de deelnemende bedrijven dat ook de bedrijfswereld actief bijdraagt tot het realiseren van deze mondiale ontwikkelingsdoelstellingen.

De bedrijven/organisaties die in Plopsaland, De Panne het jaarcertificaat ontvingen zijn:VCDO

Abriso (Anzegem), Ardo NV (Ardooie), Barias Frozen Food Co-packing Expert (Roeselare), Bel&Bo (Deerlijk), Betafence n.v. (Zwevegem), Biostoom Oostende (Oostende), Cargill GEOS Izegem (Izegem), Daikin Europe. (Oostende), delaware (Kortrijk), Dupontcheese n.v. (Brugge), Elicio (Oostende), Fermette (Oostende), Bouwbedrijf Furnibo (Veurne), Inagro (Beitem), Ingenium (Brugge), Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-Ambacht IWVA (Koksijde), KAMO (Poperinge), Kortrijk Xpo (Kortrijk), Kringloopcentrum Leefbaar Wonen vzw (Ruddervoorde), Mariasteen (Hooglede-Gits), Milcobel cvba-Ysco nv (Langemark), Milcobel cvba (Kallo), Milcobel cvba (Moorslede), Parmentier Autobus NV (Sint-Eloois-Vijve), Pepsico Veurne/Veurne Snack Foods (Veurne), Prosafco NV (Roeselare), REO veiling (Roeselare), ’t Veer (Menen), Tyco Electronics Belgium EC (Oostkamp), Tui Belgium (Oostende), TVH - Thermote & Vanhalst (Waregem), Vandecasteele Houtimport (Kortrijk-Aalbeke), WAAK (Kuurne).

Zes nieuwe deelnemers

Tijdens de bijeenkomst ondertekenden 6 nieuwe deelnemers het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Degels Metal bvba (Ieper), nv Frans Hanssens (Wevelgem-Gullegem), KeyPharm nv (Oostkamp), Marine Harvest Pieters nv (Brugge), Milcobel Drinks (Schoten), SOBO@werk vzw (Brugge) zijn overtuigd dat duurzaam ondernemen zal bijdragen tot het succes van hun bedrijf.

Over het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) wordt voor de eerste keer over heel Vlaanderen uitgerold. Dit Charter biedt ondernemingen uit eender welke sector en ongeacht de grootte, de mogelijkheid duurzaam ondernemen concreet vorm te geven. Via een actieplan op maat van de onderneming wordt ingezet op concrete resultaten op het terrein. Bij de opmaak van het actieplan wordt uitgegaan van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Elke deelnemer legt op het einde van het jaar zijn realisaties voor aan een team van onafhankelijke deskundigen en ontvangt na een positieve evaluatie het VCDO. Ondernemingen die drie jaar hebben deelgenomen aan het VCDO en in de loop van die drie jaar in elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties een actie hebben gerealiseerd ontvangen van CIFAL Flanders een UNITAR-certificaat (United Nations Institute for Training and Research).

Het doel van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen is:

  • Bedrijven aanzetten tot duurzaam ondernemen;
  • Bedrijven ondersteunen bij de invoering of uitbouw van een duurzaamheidsbeleid;
  • Voorbeeldbedrijven de kans geven zich te profileren als duurzame onderneming;
  • Bedrijven inspireren tot duurzaam ondernemen door het verspreiden van goede praktijken.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag