Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Business Club: Hoe slimmer werken je gelukkiger maakt

Voka Business Club: Hoe slimmer werken je gelukkiger maakt

  • 21/02/2018

Iedereen heeft wel eens last van de Monday Blues. Het weekend vloog voorbij en je ziet enkel de eindeloze werkweek voor je uitstrekken… Niemand die de remedie beter kent dan Wellbeing Director Ann De Bisschop (Medialaan), die op de voorbije Business Club dan ook uitvoerig toonde hoe je je als werkgever én werknemer kan wapenen tegen de oorzaken van stress en hoe je je werkleven een serieuze boost kan geven.

Ann De BisschopAnn De Bisschop schreef er het boek ‘Aftellen naar maandag’ over, dat de aanwezigen ter plekke konden laten signeren. En dat komt niet uit de lucht vallen. Voor duizenden mensen is de maandagochtend nu al een berg waar ze tegenop zien. De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat in 2020 burn-out en depressie de belangrijkste redenen zullen zijn voor afwezigheid op het werk. Zelfs het World Economic Forum zet ‘wellbeing’ op de agenda. En dat wil al wat zeggen. Daarom ging Ann De Bisschop ook dieper in op de expertise van de twaalf professionals die aan bod komen in het boek, waarmee zij een antwoord trachten te formuleren op de vragen waar werknemers én werkgevers mee zitten: wat zijn de oorzaken en symptomen van stress? Hoe kan ik mezelf weerbaar maken? Hoe verhoog je je productiviteit? Wat is het belang van een goede leider? Is multitasken echt zo slecht? En wat kan gezonde voeding en voldoende bewegen betekenen voor je concentratie en energiepeil?

Voka Business Club StructuraOp de eerste ochtendlijke Business Club van dit jaar kregen de deelnemers een voorsmaakje van de werkboost die ‘Aftellen naar maandag’ betekent. In het gloednieuwe Heizelpark wierp gastheer Structura.biz een licht op wat er leeft op de lokale kantorenmarkt. Als experts in bedrijfsvastgoed merken zij dat de leeftijd van een gebouw een belangrijke rol speelt in de zoektocht naar nieuwe kantoren. In de Brusselse periferie is er echter weinig nieuwbouw. De eigenaars van bestaande gebouwen kunnen volgens Structura.biz wel het verschil maken door extra faciliteiten aan te bieden zoals coffee corners, laundry services e.d. Er is ook een trend merkbaar op vlak van co-working, dat aan populariteit wint door het voordeel van het netwerk en de community beleving.

 

Bekijk hier alle foto's van deze Business Club:

Voka Business Club Structura

 

Wat is een Voka Business Club?

Een Voka Business Club, dat is ontspannen netwerken in een ongedwongen sfeer. Een boeiende spreker zorgt telkens voor voldoende gespreksstof, waardoor de netwerking achteraf vanzelf op gang komt. De Voka Business Club vindt telkens plaats op een andere locatie, in functie van het gastbedrijf. Als Voka-lid kan u gratis inschrijven met maximum 2 collega’s per bedrijf.

U hebt een uitstekend idee voor een volgende editie, of u wil graag zelf gastheer of eventpartner zijn van een Business Club? Laat het ons weten via kristien_put@voka.be!

 

Met dank aan eventpartner

 

Structura.biz

Contactpersoon

Kristien Put

Verantwoordelijke Events

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad