Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vlaamse Sealution bij de beste 100 startups in de wereld

Vlaamse Sealution bij de beste 100 startups in de wereld

  • 16/03/2023

Op de Entrepreneurship World Cup, het WK Ondernemen, is de Vlaamse startup Sealution bij de beste 100 bedrijven ter wereld gerangschikt op een totaal van 30.000 kandidaten. Sealution is een jong groeibedrijf uit Sint-Martens-Latem dat technologische oplossingen ontwikkelt voor de scheepvaart. Sealution trok als Belgische vertegenwoordiger naar het WK Ondernemen nadat ze de nationale voorrondes georganiseerd door Voka hadden gewonnen.

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, organiseerde samen met Global Entrepreneurship Network de Belgische voorrondes van de Entrepreneurship World Cup, een internationale ondernemerschapscompetitie. De wedstrijd richt zich op startende en groeiende bedrijven die maximaal 7 jaar oud zijn.

Sealution, een Oost-Vlaamse startup opgericht in 2021 in Sint-Martens-Latem, won de Belgische voorronde en mocht ons land vertegenwoordigen op de internationale eindronde in Saoedi-Arabië. De oprichters van Sealution Sebastian Hamers (CEO) en Ruben Verplancke (CFO) probeerden er een internationale jury te overtuigen van hun verhaal. Ze werden uiteindelijk gerangschikt bij de beste 100 bedrijven op een totaal van 30.000 deelnemende concurrenten.

“Deelnemen aan de eindronde van EWC in Saoedi-Arabië was een fantastische ervaring voor ons bedrijf. We konden ons product pitchen bij mensen uit de hele wereld. ’t Is leuk om België op deze manier mee op de kaart te kunnen zetten in het globale ondernemerschapslandschap”, zegt Ruben Verplancke, CFO bij Sealution.

Sealution ontwikkelt een technologische oplossing om de communicatie aan boord van zeeschepen te vereenvoudigen. Door de dikke stalen wanden van zeeschepen is draadloze communicatie met mensen en machines tussen boven- en benedendek niet vanzelfsprekend. Sealution ontwikkelde een alternatieve manier om die communicatie mogelijk te maken. De startup haalde dit jaar nog meer dan 1 miljoen euro op om hun product marktklaar te maken.

Je durven meten met de besten ter wereld, ook dat is ondernemerschap.

Bruno Delepierre, managing director GEN Belgium

Vlaggendrager

“Sealution is een perfecte vlaggendrager voor al onze Vlaamse starters en groeiers. Nieuwe starters zijn de humuslaag van een gezonde en groeiende economie”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

“Je durven meten met de besten ter wereld, ook dat is ondernemerschap. Daarom organiseert GEN Global al jaar en dag het wereldkampioenschap pitchen. Ik ben fier dat Sealution, onze nationale inzending, de eindronde heeft behaald. Het bewijst opnieuw dat Belgische ondernemers tot de absolute wereldtop behoren”, zegt Bruno Delepierre, managing director GEN Belgium.

Meer dan 400.000 kandidaten

In de voorbije edities van Entrepreneurship World Cup schreven zich al meer dan 400.000 kandidaat-ondernemingen in voor de wedstrijd. Nationale rondes per land leveren uiteindelijk een groep finalisten op die het tegen elkaar opnemen in de wereldwijde eindronde. Er is meer dan 1 miljoen dollar aan prijzengeld te winnen. Maar vooral het wereldwijde uitstalraam en de internationale netwerkopportuniteiten bieden grote groeimogelijkheden voor de jonge ondernemingen.

Partners

Voka organiseerde de Belgische voorrondes van EWC met de steun van Xerius, PMV en SmartPresentations, de trotse partners van EWC Belgium.

 

Contactpersonen

Annelies Maes

Projectmanager Starten, Snelle groei & Financiering

imu - vzw - Altez