Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Vlaamse Regering voorziet tot 50.000 euro veerkrachtsubsidie voor West-Vlaamse ondernemingen getroffen door de brexit

Vlaamse Regering voorziet tot 50.000 euro veerkrachtsubsidie voor West-Vlaamse ondernemingen getroffen door de brexit

  • 02/02/2021

Op 1 februari 2021 maakte de Vlaamse Regering de contouren van de ‘Brexit veerkrachtsubsidie’ bekend. Vlaamse ondernemingen die (in)direct getroffen zijn door de brexit, kunnen vanaf vandaag een subsidie aanvragen.

De 'Brexit veerkrachtsubsidie' maakt deel uit van de VLAIO kmo-groeisubsidie en is bedoeld voor ondernemingen die hun strategische businessplannen moeten omvormen en/of heroriënteren naar nieuwe markten, producten en diensten. Dit als gevolg van de definitieve exit van het VK uit de EU begin dit jaar.

Om de ondernemingen een duwtje in de rug te geven en de strategische plannen op duurzame wijze uit te voeren, voorziet VLAIO een subsidie tot maximaal 50.000 euro.

Concreet subsidieert Agentschap Innoveren & Ondernemen de samenwerking tussen een projectindiener (i.e. een ondernemer die hinder als gevolg van brexit ondervindt) en een externe private dienstverlener (bv. consultancybureau, kennisinstelling of studiebureau), die de kmo bijstaat bij deze strategische heroriëntatie.

De personeelskosten van de externe dienstverlener en eventueel van de projectindiener komen hiervoor ook in aanmerking, en dit telkens voor maximaal bedrag van 25.000 euro.

In totaal kan een kmo voor zijn project minimaal 20.000 euro 'Brexit veerkrachtsubsidie' verkrijgen, waarbij de steun 50% van de totale projectkost bedraagt.

Voor meer informatie en voor aanvraag van de subsidie kan u terecht op de webpagina van VLAIO.

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag