Skip to main content
  • Nieuws
  • Vlaamse Ondernemers laten duizenden jongeren proeven van technologie en jobs van de toekomst op Let’s Get Digital

Vlaamse Ondernemers laten duizenden jongeren proeven van technologie en jobs van de toekomst op Let’s Get Digital

  • 20/09/2019

In een wereld die steeds sneller evolueert en digitaliseert, zijn digitale skills en STEM-vaardigheden een onmisbare troef voor jongeren die binnen enkele jaren de arbeidsmarkt betreden. Daarom ondersteunen de Vlaamse Ondernemers – 19 Vlaamse werkgevers- en sectororganisaties – het technologiefestival Let’s Get Digital op 20 en 21 september in het MAS in Antwerpen. De jongeren kunnen er in dialoog gaan met Vlaamse ondernemers tijdens een ritje in een elektrische auto of hun toekomst vormgeven in de JOBSHOP. Daarnaast lanceren de Vlaamse ondernemers ook de website detoekomstwerkt.be die de jongeren inspireert om te kiezen voor STEM-studies waarmee ze in hun latere job kunnen meewerken aan de innovaties van de toekomst.

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september straalt het MAS in Antwerpen de toekomst uit met een nieuwe editie van Let’s Get Digital. Op het technologiefestival en de exclusieve showcase van alles waar ‘digitaal’ voor staat, worden duizenden jongeren uitgedaagd om mee na te denken over hun toekomst. Een initiatief waar de verenigde Vlaamse ondernemers mee hun schouders onderzetten.

lets get digital

De toekomst werkt

In april organiseerden de Vlaamse Ondernemers ‘Vlaanderen demarreert’, een eerste geslaagde gezamenlijke actie naar de politiek toe. Nu reiken ze de hand aan de jongeren met de actie ‘Ontdek hoe de toekomst werkt’. Via een parcours van acht verdiepingen in het MAS kunnen de jongeren achterhalen hoe hun toekomst eruit zou kunnen zien. Achteraf krijgen de bezoekers een digitaal profiel met handige doorverwijzingen naar relevante opleidingen en de JOBSHOP, gehost door de Vlaamse Ondernemers. De jongeren krijgen ook de kans om ondernemers persoonlijk te ontmoeten tijdens een ritje met een BMW i3 op een apart parcours. In de schaduw van het MAS kan iedereen uitblazen in de chillzone. MNM zorgt voor de perfecte soundtrack bij spectaculaire showcases en meet-and-greets met ondernemers uit diverse sectoren.

Bij de actie van de Vlaamse Ondernemers hoort ook de website https://detoekomstwerkt.be. Daarop staan heel wat inspirerende getuigenissen van jongeren over hun STEM-studiekeuze, hun job of eigen onderneming en de belangrijke rol die techniek, wetenschap en digitale technologie daarin speelt. Wie de site bezoekt kan ook een eigen toekomstprofiel laten opstellen via de zelftest die ook op Let’s Get Digital aanwezig is. Daarmee willen de Vlaamse Ondernemers jongeren blijven inspireren om een toekomstgerichte opleiding te kiezen en ondernemerschap te tonen.

Scholen en gezinnen

Op vrijdag 20 september komen twaalf scholen Let’s Get Digital in primeur ontdekken. Op zaterdag is het brede publiek welkom van 10.00 tot 18.00 uur. Een greep uit de vele activiteiten is te vinden op https://mnm.be/letsgetdigital/10redenenwaaromjenaarletsgetdigitalzoumoetengaan.

 

Met dank aan

Bilfinger BASF Covestro Evonik Smart Education @ Schools Xplore Group Infofarm In The Race HNST Cybernetic Walrus EnergyVille Flanders Make Daphne Muller Colruyt Group MealHero The Cookie Factory SICK ROBO-CURE Mediawijs R.AV.E.N. VRT NWS Greenway MLDR FabLab Factory Roland Coca Cola Payconiq by Bancontact - BMW

vlaamse ondernemers

Contactpersoon

IMU - vzw - De Tijd
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez