Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vlaamse bedrijven halen als eerste ter wereld hoogste duurzaamheidslabel

Vlaamse bedrijven halen als eerste ter wereld hoogste duurzaamheidslabel

  • 20/11/2023

Vier bedrijven uit Vlaanderen hebben recentelijk wereldwijd erkenning gekregen door als eerste het hoogste duurzaamheidslabel van de Verenigde Naties te behalen. Onder deze pioniers bevinden zich Fruitleverancier Fruit At Work uit Zonhoven, enveloppen- en labelfabrikant Elep uit Lommel, de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Vlaams-Brabantse DNS Belgium. Gedurende de afgelopen jaren hebben deze ondernemingen aanzienlijke inspanningen geleverd om hun bedrijfsvoering duurzamer te maken.

Als beloning voor hun toewijding zullen deze vier Vlaamse bedrijven nu dienen als ambassadeurs, fungerend als lichtend voorbeeld voor organisaties wereldwijd die streven naar duurzaamheid. Dit prestigieuze duurzaamheidslabel van de VN erkent niet alleen hun inzet voor milieubewust ondernemen, maar benadrukt tevens hun rol als leiders in duurzaam zakendoen.

Opmerkelijk is dat deze ondernemingen de gelegenheid kregen om hun duurzaamheidsverhaal te presenteren in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in Genève. Dit biedt een unieke kans om hun ervaringen te delen en de kennis over duurzaam ondernemen te verspreiden op het internationale toneel. Het verslag van deze bijzondere prestatie is verzorgd door onze journalist David Bijnens.

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

imu - vzw - Altez
Proximus
imu - vzw - Uzbrussel
AW_Welt_6stappenplan