Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Vlaams Volksvertegenwoordiger Johan Danen (Groen) was op 1 september te gast bij Steengoed Projecten

Vlaams Volksvertegenwoordiger Johan Danen (Groen) was op 1 september te gast bij Steengoed Projecten

  • 01/09/2020

De keuze voor Steengoed Projecten was snel gemaakt, aldus Johan Danen. Het gaat om een grindwinningsproject, maar eentje volgens de ‘nieuwe school’. Wettelijk moet een grindwinningsproject een overheidsinitiatief zijn, waarbij grind een nevenproduct is omdat het daar toevallig in de grond zit. Er moet sprake zijn van een groot maatschappelijk belang.

"Tien jaar geleden maakte ik al kennis met Steengoed Projecten. Toen als militant van Groen. Ondertussen zit ik zes jaar in de commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie. Ik wilde met eigen ogen kunnen vaststellen hoe de sector geëvolueerd is sinds mijn vorige bezoek."

Die evolutie is er zeker. De sector heeft zich erg geprofessionaliseerd. Er is – naast machines – ook geïnvesteerd in mensen en goede afspraken. Zulke grote projecten hebben veel impact op de omgeving. Daarom is het van het grootste belang van bij het begin te investeren in goede contacten met alle stakeholders (de natuur- en milieusector, omwonenden en andere belanghebbenden).

"Ik vind dat deze manier van werken best navolging krijgt bij andere grote ruimtelijke projecten. Deze stage mag – wat mij betreft – als geslaagd beschouwd worden", aldus Johan Danen (Groen).

Contactpersoon