Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vlaams Minister Matthias Diependaele op zomerstage bij ABEE

Vlaams Minister Matthias Diependaele op zomerstage bij ABEE

  • 18/08/2023

Op woensdag 16 augustus kreeg ABEE (Avesta Battery & Energy Engineering) de eer om Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Matthias Diependaele te verwelkomen in het kader van het VOKA Zomerstage programma. Deze bijzondere gelegenheid onderstreept de toewijding van de Vlaamse overheid om nauwer samen te werken met ondernemers en een schijnwerper te zetten op lokale bedrijven die zich onderscheiden in de energiesector.

Tijdens de eerste fase van het bezoek nam de minister deel aan een boeiende workshop over celproductie. Met hands-on ervaring werd hij ondergedompeld in de technische en creatieve aspecten van de energieopslagtechnologie. Dit bood hem niet alleen inzicht in de uitdagingen en kansen binnen de sector, maar benadrukte ook het belang van voortdurende samenwerking tussen beleidsmakers en ondernemers om een gunstig ondernemingsklimaat te handhaven.

Om de cirkel van batterijcel productie tot uiteindelijke recyclage compleet te maken kon Minister Diependaele aansluitend een interactieve sessie over recycling volgen. Hier ontdekte Minister Diependaele de innovatieve manieren waarop ABEE zich inzet voor duurzaamheid en milieubewuste praktijken. Het belang van circulaire economie en groene initiatieven werd hier op meeslepende wijze belicht.

Het bezoek werd besloten met een afsluitende bijeenkomst, waar de minister zijn indrukken deelde en de inzet van ABEE prees voor hun bijdrage aan de energietransitie en economische groei in Vlaanderen.

Minister Matthias Diependaele: “Elk jaar biedt de zomerstage van Voka een mooie gelegenheid om kennis te maken met innovatieve Vlaamse bedrijven. ABEE is zeker zo'n bedrijf dat vooroploopt met hun energieopslagtechnologie. Batterijen zijn alomtegenwoordig in ons dagelijks leven, en hun belang zal de komende jaren alleen maar groter worden. De keten van batterijtechnologie, waar ABEE een integraal onderdeel van is, is strategisch enorm belangrijk voor Vlaanderen en Europa. Vlaanderen ondersteunt innovatieve bedrijven. De wetenschap en kennis die hier tot leven komt, vormt mee de toekomst van onze Vlaamse kenniseconomie.”

Chairman & Founder Dr. Noshin Omar: "Onze deelname aan de VOKA Zomerstages en het bezoek van Minister Matthias Diependaele onderstreept de cruciale rol van ABEE als voortrekker in energieopslagtechnologie. Samen bouwen we aan de toekomst van batterijtechnologie, een strategische pijler voor zowel België als Europa."

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke

Belangenbehartiging

Voka verdedigt jouw belangen op alle beleidsniveaus. Via analyses, opinies en positieve samenwerkingen werken we elke dag aan een gunstiger bedrijfsklimaat.

Lees meer