Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vlaams-Brabantse vastgoed-professionals ontdekken PwC-kantoor

Vlaams-Brabantse vastgoed-professionals ontdekken PwC-kantoor

  • 07/03/2023

In het nieuwe hoofdkantoor van PwC België in Diegem verzamelde Voka – KvK Vlaams-Brabant gisterenavond zo’n 80 professionals uit de vastgoedwereld. Zij kregen inzicht in hoe het gebouw tot stand kwam en deelden kennis en ervaringen. Het event was een voorproefje voor de gloednieuwe Vastgoed Community die in september van start gaat. “De talrijke opkomst toont dat er nood is aan een netwerk voor vastgoedspelers uit de regio. Vier keer per jaar zullen deelnemers een uniek vastgoedproject in Vlaams-Brabant leren kennen en zich laten inspireren door sprekers met toekomstvisie”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant.

Het kantoor van PwC België valt enorm op als je op de R0 in Diegem rijdt. Voor zo’n 60-tal vastgoed-professionals was dit netwerkevent dan ook een unieke kans om ook de binnenkant van dit gebouw te ontdekken. Tegelijk konden ze kennis en ervaringen uitwisselen tijdens een netwerkmoment. “Het is belangrijk dat mensen uit vastgoed en projectontwikkeling die uitwisseling kunnen doen”, zegt Kris Claes. “Het komt de verdere ontwikkeling van onze provincie alleen maar ten goede. We hebben bijvoorbeeld tal van leegstaande kantoorgebouwen die een nieuwe bestemming verdienen. Bovendien moeten we een inhaalbeweging doen qua duurzaamheid van vastgoed.”

Sandy Aers (COO) en Geoffroy Jonckheere (Real Estate Deals leader) van PwC België lichtten toe hoe het gebouw tot stand kwam en hoe ze de ‘new way of working’ uitgewerkt hebben. Ook duurzaamheid stond bij de ontwikkeling centraal.
“PwC België beschikt over een vooraanstaand team dat onze klanten adviseert over alle zaken die verband houden met hun vastgoedactiviteiten. We zijn ons dus terdege bewust van het strategische belang van locatie en geschikte gebouwen en faciliteiten. Die expertise hebben wij ook ingezet bij de besluitvorming over ons nieuwe gebouw in Diegem,” verklaart Sandy Aers, Partner en Chief Operating Officer van PwC in België. 

“We hebben onze mensen ook gevraagd naar hun wensen voor onze nieuwe PwC Campus in Brussel, zowel wat betreft locatie, gebruik als constructie. Wij hebben een hybride flexibele manier van werken die onze mensen helpt het maximale uit hun werkdag te halen, en ons nieuwe gebouw is slim uitgedacht om mensen samen te brengen die willen connecteren en samenwerken. Het ligt vlakbij een station en heeft fiets-, tram- en busverbindingen in de buurt, om mensen aan te moedigen alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken.  Het gebouw is ook ontworpen om (bijna) energieneutraal te zijn, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook helpt om mensen aan te trekken die willen werken voor een bedrijf dat zich bekommert om het milieu en de impact ervan, en dat bereid is om actie te ondernemen.”

Deze avond was een voorproefje voor de Vastgoed Community die in september van start gaat. Daarin vormen professionals uit de vastgoedwereld een exclusief netwerk dat vier keer per jaar op een unieke vastgoedlocatie in Vlaams-Brabant samenkomt. De community is exclusies voor leden van Voka – KvK Vlaams-Brabant.

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus