Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Viviane Neyens, de mens achter de ondernemer

Viviane Neyens, de mens achter de ondernemer

  • 04/02/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Viviane Neyens in de kijker, Senior Site Manager bij Huntsman.

1. Hoe motiveer jij je team?

Motivatie is een continue proces dat het ene moment beter dan het andere lukt. Dat iedereen anders reageert en ingesteld is, maakt het voor mij erg boeiend. Ik zie twee belangrijke factoren hierbij: draagvlak en intrinsieke motivatie. Met dat eerste bedoel ik dat de basis goed moet liggen: werknemers willen een duidelijke functieomschrijving, aangevuld met transparante communicatie van objectieven en veranderingen. Van daaruit kun je immers eigenaarschap tonen en meedenken over processen en verbeteringen. Dat is iets dat geapprecieerd wordt en dat dus ook motiverend werkt.

Intrinsieke motivatie gaat over je basisinstelling: is het glas halfvol of halfleeg? Het effect van individuele instelling van werknemers op een groepsgeest is verrassend. Als je meerdere “bromberen” in een groep hebt, zoals Bart Peeters zingt, dan zal een positivist het heel moeilijk hebben om intrinsiek gemotiveerd te blijven. Ik teken dus voor een “brombeervrije” werkomgeving!

viviane

3. Wat vind je het allerleukste aan je job?

De vrijheid en het vertrouwen dat ik krijg, apprecieer ik enorm en geeft me veel voldoening. Ik leg de lat hoog voor mezelf en heb een ingesteldheid om onze processen en manier van werken continu te evalueren en bij te sturen. Ook strategisch denken vind ik enorm leuk. 

4. Welke superkracht zou je willen hebben? 

Ik denk dat elke manager soms wel eens een toverstaf zou willen hebben om interpersoonlijke issues die er tussen teams of werknemers kunnen ontstaan, met een toverslagje op te lossen. Het zou niet alleen het team ten goede komen, maar ook heel wat tijd uitsparen.

Ik teken voor een “brombeervrije” werkomgeving!

Viviane Neyens

2. Indien tijd en budget geen issue zouden zijn, hoe zou je het liefst je dagen vullen?

Bekijk ik de vraag vanuit persoonlijk perspectief, dan staat reizen bovenaan het lijstje. De wereld heeft nog zoveel mooie plekjes die ik graag zou willen bezoeken.
Gaat het over het professionele luik, zou zo’n ongelimiteerd budget van mij een beetje Sinterklaas maken. Ik zou samen met onze werknemers een wenslijst maken van site-gerelateerde projecten waar we nu niet toe komen. In een internationaal bedrijf moeten we immers rekening houden met een vastgelegd proces van investeringscriteria en -budgetten, waardoor we niet alles kunnen uitvoeren. 

Proximus

Artikel uit publicatie