Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vind de job van je dromen, in de gemeente van je hart dankzij Jobsin.Vlaanderen

Vind de job van je dromen, in de gemeente van je hart dankzij Jobsin.Vlaanderen

  • 02/12/2022

Het lijkt wel alsof vandaag bijna elke job een knelpuntberoep wordt. Meer dan ooit woedt de war for talent. Na lang zoeken vond KBC Lievegem de geschikte kandidaat in eigen gemeente. Met dank aan het platform Jobsin.Lievegem.  

KBC Lievegem vond de geschikte kandidaat vlakbij in eigen gemeente

“Wij waren al een jaar op zoek naar een commerciële verzekeringsadviseur,” getuigt Nick Van Hulle, zaakvoerder bij KBC Verzekeringen Van Hulle, samen met zijn echtgenote Annelies Byl. Ze zijn een lokaal zelfstandig KBC verzekeringskantoor, gericht op particulieren en lokale zelfstandigen en  ondernemingen. Ze hebben verschillende kanalen aangewend om deze vacature in te vullen (advertenties, promoties op sociale media, jobkanalen) en ze sloten zich aan bij JobsIn.Lievegem omdat er veel voordelen verbonden zijn aan het aanwerven van medewerkers uit de regio.

“Voor mij was het belangrijk om regionaal te kunnen werken”, vertelt de nieuwe werknemer van KBC Verzekeringen Van Hulle. Door een reclamebord langs de straatkant met vermelding “Jobsin.Lievegem” te zien, was ik getriggerd en ben ik op de website gaan kijken. Zo ben ik met Nick Van Hulle in contact gekomen. Een belangrijk initiatief voor mensen die liever dichter bij huis werken maar niet weten dat er ook voor hen jobs op maat in de buurt zijn."

 

 

 

“Wij waren al een jaar op zoek naar een commerciële verzekeringsadviseur,” getuigt Nick Van Hulle, zaakvoerder bij KBC Verzekeringen Van Hulle

 

Nick Van Hulle
Nick Van Hulle, zaakvoerder bij KBC Verzekeringen Van Hulle

 

Jobsin.Vlaanderen is een platform ontwikkeld in samenwerking met Voka Oost-Vlaanderen en jouw gemeente. Jobsin heeft als hoofddoel inwoners van een gemeente een overzicht te bieden van bedrijven met openstaande vacatures vlakbij huis. 
Voka Oost-Vlaanderen lanceerde ook in Lievegem het online vacatureplatform Jobsin en werkt daarvoor samen met het lokaal bestuur. Voka Oost-Vlaanderen wil zo de vele openstaande jobs helpen invullen en een positieve bijdrage leveren aan duurzame personenmobiliteit.

Jobsin logo

Ook gemeente Lievegem werkt mee aan ‘jobsin’

Lievegem sloot zich iets meer dan één jaar geleden aan bij het Jobsin.Vlaanderen platform.  
Guy De Neve, schepen lokale economie in gemeente Lievegem, gelooft sterk in het Jobsin.Vlaanderen platform omdat er een kant-en-klare oplossing wordt voorgesteld vanuit een betrouwbare partner, met ook een eigen netwerk. “Voka zorgt ook voor de nodige ondersteuning door zelf ondernemers aan te spreken wat voor ons een erg aangename manier van werken is.” Na één jaar zijn al 25 bedrijven uit Lievegem aangesloten op het platform. Daaruit blijkt dat Lievegem een erg ondernemende gemeente is.

Dankzij het Jobsin.Vlaanderen platform krijgen inwoners van een gemeente een beter inzicht in de aanwezige bedrijven en hun vacatures. Voor gemeente Lievegem is het belangrijk om een platform te hebben waar lokale bedrijven centraal staan. Langs de andere kant kunnen ze inwoners ondersteunen door hen aan werk te helpen, of door hen aan een job dichter bij huis te helpen. Want werken in eigen streek zorgt niet alleen voor minder pendelstress, je hebt ook meer vrije tijd en het is ook nog eens goed voor onze CO2-uitstoot.

Werken in eigen streek zorgt niet alleen voor minder pendelstress, je hebt ook meer vrije tijd en het is goed voor onze CO2-uitstoot

Guy De Neve, schepen lokale economie in gemeente Lievegem

Heb jij ook een succesverhaal? Deel het met ons! 

stuur ons een mail via info@jobsin.vlaanderen

JOBSIN.LIEVEGEM webpagina

 

Jouw bedrijf ook op het platform zien verschijnen? 

Kijk of jouw gemeente al aangesloten is

Op de hoogte blijven van onze acties rond belangenbehartiging uit jouw regio?

Meld je aan of maak een account om dit aan te passen.

Contactpersonen

Shannon Van den Borre

Events & Netwerking - Arbeidsmarkt - Onthaal

Arne Oosthuyse

Manager Opleidingen - Manager Arbeidsmarkt & Onderwijs