Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vincent Van Quickenborne op Voka Zomerstage bij CNH Industrial

Vincent Van Quickenborne op Voka Zomerstage bij CNH Industrial

  • 20/09/2022

Donderdag 15 augustus trok vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) naar Zedelgem voor zijn Voka Zomerstage bij CHN Industrial. 

Vincent Van Quickenborne Voka Zomerstage CNH Industrial

Voor zijn Voka Zomerstage op donderdag 15 september ging vice-eersteminister en minister van Justitie en Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) naar CNH Industrial in Zedelgem. 

CNH Industrial is de grootste producent van maaidorsers ter wereld én de grootste private werkgever van West-Vlaanderen. Het bedrijf in Zedelgem telt ruim 3.000 werknemers. Voeg daaraan toe dat hun vestiging in Antwerpen nog eens meer dan 1.000 werknemers telt. Wereldwijd stelt CNH Industrial zo'n 35.000 werknemers terecht, verspreid over alle continenten in een 35-tal productievestigingen en een 20-tal R&D-centra.

In Zedelgem worden maaidorsers, balenpersen en hakselaars geproduceerd. De functies in de West-Vlaamse vestiging zijn uiterst divers, aangezien alle facetten (productie, service, training van dealers) en alle ondersteunende afdelingen er vertegenwoordigd zijn. Er is ook een groot R&D-centrum dat machines ontwerpt voor vestigingen over de hele wereld.

Tijdens zijn stage kreeg Van Quickenborne een rondleiding in de montagehal. Daarna mocht de politicus zelf een rit maken met een maaidorser op het testparcours. Tot slot zat hij samen met enkele verantwoordelijken van het bedrijf om er productontwikkelingsactiviteiten en uitdagingen voor de toekomst te bespreken. Ondanks hun sterke focus op innovatie en duurzaamheid, hun sterke groei de afgelopen 2 jaar en de sterke lokale verankering in de regio, kreunen ook zij onder de nijpende arbeidsmarktkrapte en de impact van de automatische indexering en de stijgende energiekosten.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag