Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vincent Van Quickenborne op Voka Zomerstage bij Cargill

Vincent Van Quickenborne op Voka Zomerstage bij Cargill

  • 11/09/2023

Op woensdag 6 september ging vice-eersteminister en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne op Voka Zomerstage bij Cargill in Izegem.

Van Quickenborne

Op woensdag 6 september ging vice-eersteminister en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne op Voka Zomerstage bij Cargill in Izegem. Cargill raffineert en mengt oliën en vetten voor diverse segmenten in de voedingsindustrie, waaronder babyvoeding, zuivel en frituuroliën. De minister erkende het belang van de voedingsindustrie voor België en de rol van bedrijven zoals Cargill in het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van voedselproducten. De unieke site staat bekend om haar vermogen om op maat van een breed scala aan producten de juiste blend van geraffineerde olie te maken.

Van Quickenborne kreeg een hartelijke ontvangst door Cargill België en medewerkers van de site in Izegem onder leiding van Plant Manager Tom Bouckaert, die hem rondleidde in de state-of-the-art faciliteit. De minister kreeg een uitgebreide uitleg over de bedrijfsactiviteiten, de geavanceerde technologieën die worden gebruikt in het raffinageproces en de cruciale rol van Cargill in een duurzame voedingsindustrie. Van Quickenborne mocht de handen zelf ook uit de mouwen steken en laadde mee een tankwagen in met de juiste blend van geraffineerde olie, wat bijzonder gesmeerd verliep onder begeleiding van ervaren medewerkers en met de nodige veiligheidsmaatregelen.

De Zomerstage bij Cargill was niet alleen informatief, maar ook inspirerend. Het benadrukt het belang van innovatie, kwaliteit en samenwerking in de voedingsindustrie en onderstreept het feit dat België beschikt over toonaangevende bedrijven die wereldwijd een positieve impact hebben.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag