Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Villa Fura bouwt aan warme thuis voor mensen met beperking in Tervuren

Villa Fura bouwt aan warme thuis voor mensen met beperking in Tervuren

  • 22/12/2020

"Een prachtig initiatief dat echt nodig is in de Druivenstreek", zo omschrijft koperensemble Bravoer Villa Fura, een woonzorginitiatief van ouders voor mensen met een beperking. De ouders zijn opgetogen met de opgestoken duim als blijk van waardering.

Wat is Villa Fura?

Johnny Voet: “Wij zijn een groep ouders die het initiatief heeft genomen om een inclusief woonzorgproject voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking op te richten in Tervuren. Na zes jaar voorbereiding hopen we dat de eerste bewoners in de woning zullen trekken in het voorjaar van 2021. We werken samen met de sociale huisvestigingsmaatschappij Elk Zijn Huis en De Kerselaar.

Mooiste droom?

“Onze droom is en warme en veilige thuis voor mensen met een beperking. Een plek waar ze aangepaste zorg en begeleiding krijgen. En met een zinvolle dagbesteding die oog heeft voor hun mentale en fysieke gezondheid. Wie zorgt er voor onze kinderen als wij er niet meer zijn? Dat is de vraag die ons drijft.”

Waaraan is er nood?

“Wij zijn actief op zoek naar financiële steun, want het budget voor zorg dat we van de overheid ontvangen is ontoereikend. Ook vrijwilligers mogen zich aanbieden, bijvoorbeeld om te helpen bij de dagelijkse begeleiding."

Meer info over Villa Fura vind je terug op www.dekerselaarvzw.be.

Bron: Tervuren info

Proximus
imu - vzw - Altez
imu - vzw - Uzbrussel
AW_Welt_6stappenplan