Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Vijf niet te missen highlights uit de nieuwe Bedrijvig Limburg

Vijf niet te missen highlights uit de nieuwe Bedrijvig Limburg

  • 03/05/2019

In het nieuwe nummer van Bedrijvig Limburg kijken we hoe ons onderwijs kan excelleren. Daarnaast laten we onze leden aan het woord en krijg je een inkijk in de Voka-events van de afgelopen maand. Vijf highlights die je niet mag missen.

1) Top-CEO’s zeggen hun gedacht

In het voorwoord van Limburg Bedrijvig breekt H.Essers-CEO Gert Bervoets een lans voor de Limburgse logistieke troeven. In Toogpraat gaan twee andere top-CEO’s met elkaar in gesprek. Maak kennis met Didier Westphalen (Rettig) en Marc De Baere (Panasonic).

2) Dit willen we gerealiseerd zien door de politici

In zijn voorwoord verwijst gedelegeerd bestuurder Johann Leten op minder dan een maand van de verkiezingen naar ons memorandum: “Onze tien topprioriteiten zijn duidelijk, tijd voor actie!”

3) Ondernemingen getuigen 

Voka staat gelijk aan ervaringsuitwisseling tussen ondernemingen. Dat ondervond ook Marylène Madou. Zij kreeg internationaal advies van Bart Canini van Creneau International. Starter Spartan Athletics onthult dan weer hun unieke fitnessconcept voor bedrijven, terwijl ITC Belgium vertelt hoe zij als familiebedrijf door ons werden geholpen.  

4) Op naar excellent onderwijs 

We beroepen ons in Vlaanderen er graag op dat ons onderwijs wereldtop is. Maar dat is niet (meer) zo. Ons secundair onderwijs behoort tot het duurste van de OESO, maar de resultaten van onze leerlingen tuimelen omlaag in de internationaal gerespecteerde PISAscores. Dit zijn de knelpunten, analyse én oplossingen voor Limburg. 

5) Veel bedrijvigheid in ons Voka-netwerk 

Het grootste ondernemersnetwerk van Limburg heeft een drukke maand achter de rug. Heel wat Plato-groepen leerden van elkaars ervaringen, onze netwerken brachten weer heel wat verhelderende sessies en Jong Voka Limburg ging ‘next level’. 

En als uitsmijter: vijf funfacts over Jordy Geuens, Fiona Dewaele, Davy Jonckers en Nancy Van den Eynde.