Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Vier groepen bouwen samen aan Scheldetunnel

Vier groepen bouwen samen aan Scheldetunnel

  • 05/06/2020

Bouwbedrijven Besix, BAM, DEME en Jan De Nul hebben in een onderlinge samenwerking de opdracht voor de bouw van de Scheldetunnel binnengehaald. Bouwheer Lantis wees de bouw van het koninginnenstuk van dit megaproject toe aan de samenwerking van deze vier Belgische bouwgroepen, opgezet in de Tijdelijke Handelvereniging Combinatie Oosterweeltunnel (THV COTU).

 

De waarde van dit contract komt uit op 570 miljoen euro. Voor het ontwerp en de realisatie van de technische installaties rekent Lantis op de expertise van Engie Fabricom.
Met een lengte van 1,8 kilometer en met twee kokers van telkens drie rijstroken, zal de Scheldetunnel naast de Kennedytunnel en de Liefkenshoektunnel een derde Scheldekruising vormen. De tunnel zal bestaan uit acht tunnelelementen van elk ongeveer 60.000 ton, die worden gebouwd in de achterhaven van Zeebrugge en daarna in een vooraf gebaggerde zinksleuf in de Schelde worden geplaatst. De Scheldetunnel vormt het tweede van vijf onderdelen voor de Oosterweelverbinding. In 2018 startte het eerste deel van de werken voor de herinrichting van de snelwegen op Linkeroever en in Zwijndrecht. Na de Scheldetunnel volgen nog het Oosterweelknooppunt, de Kanaaltunnels en het verdiepen en overkappen van de noordelijke Ring op Rechteroever. De opstart van de eigenlijke bouwwerken voor de tunnel staat gepland na de zomer van 2021.

www.lantis.be

Uw nieuws hier?

Mail ons uw bedrijfsnieuws

Nog geen lid?

Sluit uw bedrijf aan bij het grootste ondernemersnetwerk

Ik wil meer weten!
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - recupel
imu - vzw - obd