Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vicky Reynaert op Voka Zomerstage bij Jan Yperman Ziekenhuis

Vicky Reynaert op Voka Zomerstage bij Jan Yperman Ziekenhuis

  • 26/07/2023

Op dinsdag 25 juli ging federaal volksvertegenwoordiger Vicky Reynaert (Vooruit) op Voka Zomerstage bij het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper.

Vicky Reynaert

In het kader van haar Voka Zomerstage ging federaal volksvertegenwoordiger voor Vooruit Vicky Reynaert op dinsdag 25 juli naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Daar werd ze hartelijk ontvangen door algemeen directeur Frederik Chanterie en zijn gastvrij team.

Om hun kwalitatieve zorg ook op andere vlakken te blijven garanderen, zet het Jan Yperman Ziekenhuis in op allerhande innovatieve projecten, waaronder het 5G-netwerk in de Westhoek. Het ambitieuze plan om in de nabije toekomst met de hulp van 5G bloedstalen met drones te transporteren doorheen het luchtruim van de Westhoek, is vrij doordacht en - zacht uitgedrukt - opmerkelijk. Daarmee tillen ze innovatie in de zorg letterlijk naar een hoger niveau.

Tijdens de Voka Zomerstage kreeg Reynaert een boeiende uiteenzetting over de werking van de kinder- en jeugdpsychiatrie ‘Twoape’ in het ziekenhuis. De stijgende vraag naar kwalitatieve geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren is ook in de Westhoek duidelijk merkbaar. Daarom krijgen de patiënten en het gedreven team van de kinder- en jeugdpsychiatrie binnenkort onderdak in een state-of-the-art nieuwbouw, waarvan we alvast een unieke sneak peek te zien kregen.

Tot slot deelde algemeen directeur Frederik Chanterie ook nog interessante inzichten over de toekomst van zorg, welzijn en preventie, en de ontwikkelingen van ziekenhuizen in West-Vlaanderen. Het was een geslaagde en verrassende Voka Zomerstage die de enthousiaste federaal volksvertegenwoordiger en het warme Jan Yperman Ziekenhuis-team zeker konden bekoren.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag