Skip to main content

Verslag Jong Voka Summerevent

  • 09/06/2017

Jonge, ondernemende koersliefhebbers met een bijzondere interesse voor kwalitatief gerstenat, ze bestaan. Met meer dan 100 verzamelden ze op 8 juni in Brouwerij De Brabandere in Harelbeke voor het Jong Voka Summerevent.

KwaremontOf het nu de brouwerij en bijhorend bier of het thema van de avond was dat zoveel jong Voka-leden lokte, daarover bestaat wat onenigheid. Wat wel vast staat is dat het jaarlijkse Summerevent voor de West-Vlaamse jonge ondernemers opnieuw een succes was. Het programma ging van start met een rondleiding bij Brouwerij De Brabandere, waarbij CEO en Jong Voka-voorzitter Bert De Brabandere zelf de nodige uitleg gaf.

Na de rondleiding en een eerste bierproefronde, betraden moderator Renaat Schotte (Sporza), Marko Heijl (Sponsoring & PR-manager Soudal en docent sport en strategie), Wim Tack (CEO Flanders Classics) en Albert De Brabandere (Brouwerij De Brabandere) het podium voor een panelgesprek over ‘het economisch model achter de koers’.

Na een duiding over de machtsverhoudingen in de wielerwereld door Renaat Schotte schakelde het viertal over naar de mondialisering en verankering van het Vlaamse wielrennen. Natuurlijk kwam ook het aspect sponsoring uitvoerig aan bod. Ten slotte werd de toekomst van het wielrennen aan een (voorzichtige) voorspelling onderworpen.

De avond werd afgerond met een informeel netwerkmoment waarbij menig Kwaremont (het bier welteverstaan) bedwongen werd. De foto’s en het filmpje van het Jong Voka Summerevent kun je hieronder bekijken.