Skip to main content
  • Nieuws
  • Verslag Global Dialogue @ Voka: India

Verslag Global Dialogue @ Voka: India

  • 06/06/2017

Nabeschouwingen door Rajiv Dhawan, voorzitter Belgium Luxembourg Business Association (BLBA) New Delhi.

Als voorzitter van de BLBA (Belgium Luxembourg Business Association) in New Delhi had ik de eer en het voorrecht om op 11 mei 2017 “Global Dialogue @ Voka: India” in Kortrijk bij te wonen.

Rajiv Dhawan

Een bruisende en ondernemende stad als Kortrijk heeft heel wat uitstekende locaties voor dergelijke activiteiten.  Met het prachtige gebouw van “Wijnen De Clerck” vond Voka West-Vlaanderen meteen een ideaal kader om zakenlui uit de regio te ontmoeten.  De gedachtenwisseling over zakendoen met India was zeer leerrijk. Deze avond bleek opnieuw dat Vlaamse bedrijfsleiders op zoek zijn naar vooral duidelijke en praktische tips over hoe men de Indische markt het best aanpakt  India is een groeiende economie met heel wat kansen en mogelijkheden voor Vlaamse bedrijven.

Ik was onder de indruk van het warme onthaal door de heren Bert en Paul De Clerck en de schitterende organisatie van het event door mevrouw Jolyce Demely van Voka Kortrijk met de steun van mevrouw Brigitte Claesen van BICC&I.

Na de interessante keynotespeech door baron Philippe Vlerick werden de aanwezige Indiakenners voorgesteld: de heer Rakesh Vohra en ikzelf alsook de Vlaams Economisch Vertegenwoordigers van het FIT, i.e. Jurgen Maerschand, Alexis Bossuyt en Jayant Nadiger.  Ik had de kans om mijn jarenlange professionele en zakenrelatie met België (een land dat ik als mijn tweede vaderland beschouw) uit de doeken te doen en om over de zaken dynamiek en opportuniteiten in deze twee democratieën uit te weiden.

Er zijn heel wat synergieën op het vlak van onder meer cleantech, emissiecontrole, transport, kapitaalgoederen, engineering, textiel en ook een reeks traditionele sectoren.

Na de fascinerende toelichting over “Wijnen De Clerck” volgenden er nog één-op-éénontmoetingen en discussies.

Als BLBA-voorzitter met een professionele associatie van meer dan 20 jaar met België, was ik blij om mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik kon heel wat bedrijven uit West-Vlaanderen persoonlijk spreken (onder meer TVH, Prisco, Debra-Meat, BNP Paribas, Biosynergy, DICAS, BMT Aerospace en andere).

Verder was de heer Sarvesh Rai, economisch adviseur en waarnemende ambassadeur van India, speciaal vanuit Brussel naar Kortrijk gekomen om de avond bij te wonen.  Jammer was de tijd te kort om hem en anderen uitgebreid te spreken. 

Het lekkere eten en de Sula wijn herinnerden me tenslotte aan de jaren dat ik in België woonde en werkte.

Hartelijk dank en proficiat aan Voka West-Vlaanderen voor dit prachtig initiatief en hopelijk tot binnenkort!

Rajiv Dhawan, voorzitter Belgium Luxembourg Business Association (BLBA) New Delhi

Vanuit het Engels vertaald door Ignace Hindrick, directeur DMH Business Advisors