Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Verpakkingsproducent Segers & Balcaen blijft volop draaien

Verpakkingsproducent Segers & Balcaen blijft volop draaien

  • 10/04/2020

Verpakkingsfabrikant Segers & Balcaen, met vestigingen in Liedekerke en Diest, blijft ook in deze coronacrisis op volle toeren draaien, 7 op 7. "Onze mensen blijven gemotiveerd aan de slag. We hebben minder zieken dan vorig jaar in dezelfde periode.” Paul Balcaen, CEO bij het familiebedrijf Segers & Balcaen vertelt het met terechte trots. Het recept? "We zijn constant bezig met hygiëne en preventie, in dialoog met ons personeel, en bedanken onze medewerkers met allerlei attenties."

Segers & Balcaen produceert verpakkingsmateriaal, in belangrijke mate voor de voedingssector. Het bedrijf belevert in België een wezenlijk deel van de diepvriessector, en is een belangrijke leverancier van boterverpakking en drankenverpakking.

Als toeleverancier van de voedingssector valt Segers & Balcaen onder de regeling geldig voor “strategische activiteiten”. Dit impliceert dat de medewerkers aan de slag kunnen blijven mits het respecteren van de nodige voorzorgen inzake preventie en hygiëne, waaronder respecteren van afstand.

Gracy Ramont, General Manager: “Onze bedienden, en managers, werken van thuis uit. Onze arbeiders zijn in onze productievestigingen aan de slag. Het lukt ons om de afstandsregels te respecteren. Indien in een concreet geval dit niet zou lukken, zijn mondmaskers ter beschikking. Elke dag meten we ieders temperatuur, en wie koorts heeft, wordt meteen één week naar huis gestuurd, zelfs als deze persoon zich goed voelt en zelfs indien dit negatieve gevolgen zou hebben voor de productiecapaciteit. Gezondheid boven alles: we stellen alles in het werk om besmetting binnen ons bedrijf te voorkomen. Wie zelf aangeeft zich ziek te voelen, gaat ook naar huis. Maar we hebben vandaag minder zieken dan vorig jaar in dezelfde periode.”

Gracy Ramont, General Manager Segers & Balcaen

De bedrijfsleiding houdt letterlijk en figuurlijk de vinger aan de pols

“Als er iemand met een goed idee afkomt om onze gezondheid nog meer te beschermen, gaan we daar meteen op in: extra poetsbeurten, bijkomende desinfecterende zeep,… . We beseffen dat het voor onze medewerkers zeker niet evident is om in deze uitdagende tijden door te zetten en danken hen ook voor hun niet-aflatende inzet. Er worden dan ook voor de medewerkers tal van attenties voorzien: drankjes, fruit, snacks, broodjes,…"

"De vraag van Voka voor een extra stimulans voor wie werkt, is zeer terecht. Dat kan in de vorm van een premie, maar ook een fiscale aftrek op het loon. Wat we anderzijds zeker moeten vermijden, is het optrekken van de minimum-lonen. Dat zou ons uit de markt prijzen”, aldus Gracy Ramont.

Segers & Balcaen ziet de bestellingen in deze corona-tijden toenemen. Zo krijgen ze nu bijvoorbeeld ook bijkomende opdrachten van de Britse regering voor de productie van plastiek zakken voor de verzending van testkits voor Covid-19. “We kregen zopas een belangrijk order van de Britse regering hiervoor. We staan klaar om dit ook voor leveringen in België te verzekeren”, aldus Paul Balcaen.

Kritisch blijft wel dat we de nodige producten krijgen toegeleverd, zoals de ethanol die ze nodig hebben om verpakkingen te bedrukken. Door de coronacrisis is de vraag naar ethanol enorm toegenomen, onder meer voor handgels, en dus schaars. Segers & Balcaen is er wel tot dusver in geslaagd om nieuwe leveranciers te vinden. “Maar we zijn nog steeds op zoek, en alle hulp hier is welkom. Ondanks de corona crisis zien wij de toekomst positief tegemoet!"

We zijn constant bezig met hygiëne en preventie, in dialoog met ons personeel.

Paul Balcaen - CEO van Segers & Balcaen
Proximus