Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vernietiging provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan soldatenveld zet rem op economische toekomst van Tienen

Vernietiging provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan soldatenveld zet rem op economische toekomst van Tienen

  • 14/09/2023

Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kleinstedelijk Gebied Tienen (PRUP) is vernietigd door de Raad Van State. Er komt dus geen nieuw bedrijventerrein tussen de Oplintersesteenweg en de Hamelendreef en geen winkelzone aan de Leuvenselaan. De Raad Van state volgt daarmee het comité Ademnood Tienen. Het verkeersplan zou niet voldoende onderzocht zijn, net als de milieu-effecten.

Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kleinstedelijk Gebied Tienen (PRUP) is vernietigd door de Raad Van State. Er komt dus geen nieuw bedrijventerrein tussen de Oplintersesteenweg en de Hamelendreef en gaan winkelzone aan de Leuvenselaan. De Raad Van state volgt daarmee het comité Ademnood Tienen. Het verkeersplan zou niet voldoende onderzocht zijn, net als de mlieu-effecten. 


Voka KvK Vlaams-Brabant reageert teleurgesteld: “Dit is een slag in het gezicht voor alle ondernemers in en rondom Tienen.  Gezien het tekort aan ruimte om te ondernemen hopen we dat ondanks deze weigering er gezocht wordt naar alternatieven. Ik zal alvast overleg plegen met de provincie om te bekijken welke concrete stappen er kunnen worden genomen, aldus Kris Claes gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant
 

Contactpersoon

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging Noord-Rand & Woordvoerder Politiek Memorandum Luchthaven

Proximus