Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Verlengen jongste kerncentrales is juiste keuze"

"Verlengen jongste kerncentrales is juiste keuze"

  • 21/03/2022

Er komt in 2025 dan toch geen volledige kernuitstap in ons land. De federale regering wil de twee jongste kernreactoren 10 jaar langer in gebruik houden. Op 16 februari hadden Voka, VBO, UWE & BECI hier op aangedrongen. "Dit is de juiste beslissing", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Na urenlange onderhandelingen heeft het federale kernkabinet beslist om de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 toch niet te sluiten in 2025.

De federale regering neemt de juiste beslissing en beslist principieel om twee kernreactoren langer open te houden. We mogen voor onze energievoorziening niet afhangen van onstabiele buitenlandse regimes. We moeten kiezen voor de energiemix waarbij het risico op stroomtekorten zo minimaal mogelijk gehouden wordt. En we moeten de CO2-uitstoot drastisch beperken door meer dan ooit in te zetten op hernieuwbare energie

Tom Laveren - gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen

Op 16 februari hebben de werkgeversorganisaties Voka, VBO, UWE en Beci in een gezamenlijke mededeling gevraagd om twee nucleaire reactoren langer open te houden en zo de energiebevoorrading te verzekeren.

Voka bepleit al maandenlang het standpunt dat elke beslissing over onze energietoekomst afgetoetst moet worden aan enkele cruciale voorwaarden.

  • De leverzekerheid van energie moet te allen tijde gewaarborgd zijn. We kunnen ons geen enkel risico op een stroomtekort veroorloven.
  • De afhankelijkheid van buitenlandse regimes op het vlak van energiebevoorrading moet zo klein als mogelijk gehouden worden. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland bewijst dat onverwachte gebeurtenissen een enorme invloed kunnen hebben op de energieprijzen en -bevoorrading. Onze bedrijven moeten energie kunnen aankopen aan competitieve en voorspelbare prijzen.
  • De energietransitie naar een CO2-arme economie moet versterkt en versneld worden. De overheid moet een kader creëren dat investeringen in nieuwe technologie en in basisinfrastructuur aanmoedigt en ondersteunt.

Voka is tevreden dat de principiële beslissingen die de federale regering vandaag heeft genomen in lijn liggen met de door Voka geschetste voorwaarden. De federale regering staat nu voor de belangrijke opdracht om de genomen beslissingen snel en adequaat uit te voeren. Voka zal de uitvoering van het energieakkoord kritisch en constructief opvolgen.

Voka en de Vlaamse ondernemingen investeren meer dan ooit in de duurzame klimaattransitie. Voka is tevreden dat ook de regering extra middelen voorziet voor waterstof in de industriële transitie. Verder moet er gewerkt worden aan een langetermijnbeleid dat afgestemd is tussen alle overheden.

Meer nieuws

Tom Laveren Voka Mechelen-Kempen
Mechelen-Kempen
Nieuws

Voka na Van Hool: "Regioplan nodig met versterkte ontwrichte zone"

Er is een regioplan nodig om de economische klap op te vangen na het faillissement bij Van Hool. Dat zegt Voka Mechelen-Kempen als reactie op de grote ontslaggolf bij de busbouwer in Lier. "We vragen aan de Vlaamse en federale regering om snel de bestaande ontwrichte zone te verlengen tot 2030. Maar bijkomend een 'ontwrichte zone Plus' te installeren voor de regio rond Lier. Dat houdt in dat bedrijven geen 2 maar 4 jaar lang minder bedrijfsvoorheffing moeten doorstorten", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. "Zo versterken we de investeringen én de werkgelegenheid in onze regio."

Inclusie in hart en nieren, of beter gezegd chipolata's en hamburgers
Voka nationaal
Nieuws

Inclusie in hart en nieren, of beter gezegd chipolata's en hamburgers

In het sfeervolle West-Vlaamse Westrozebeke heeft de Belgian Pork Group sinds 1966 zijn hoofdkantoor gevestigd. Hier wordt niet alleen varkensvlees van A tot Z geprepareerd, maar ze omarmen ook inclusie op de werkvloer en beschouwen dit als kernwaarde in het familiebedrijf. Anthony Van Eeckhout, die sinds mei 2020 als Head of People fungeert, neemt ons mee doorheen de diverse aspecten van hun bedrijfscultuur en de voortdurende inspanningen om een inclusieve werkomgeving te creëren en te behouden.

Een inclusieve win-win situatie bij Digitong
Voka nationaal
Nieuws

Een inclusieve win-win situatie bij Digitong

Inclusie is nog vaak een begrip dat voor velen onbekend is of verschillend wordt geïnterpreteerd. De vraag hoe je inclusie effectief integreert in de bedrijfscultuur, en in welke mate, houdt talrijke ondernemingen bezig. In een wereld die diversiteit omarmt, erkennen bedrijven de noodzaak om een inclusieve bedrijfscultuur te bevorderen. Dit geldt ook voor Digitong, een digitaal marketingbureau dat zich sterk maakt voor het welzijn van haar medewerkers door actief een inclusiebeleid te voeren.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder