Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Verkooijen blijft trendsetter in logistics

Verkooijen blijft trendsetter in logistics

  • 03/05/2021

Logistiek dienstverlener Verkooijen uit Hoogstraten wil steeds vooruit en richt de blik daarom altijd op de toekomst. In volle coronacrisis investeerde het bedrijf in een stevige uitbreiding van het silopark en intussen zijn de 
plannen klaar voor de plaatsing van een nieuwe loods met een opslagcapaciteit van 16.000 m². “Voor de crisis 
was er al een toenemende vraag naar opslag”, zegt Managing Director Miranda Verkooijen. “Omdat we er vast 
van overtuigd zijn dat de economie snel weer zal aantrekken, hebben we van de relatieve rust gebruik gemaakt 
om te investeren in onze toekomst.”
 

Familiebedrijf Verkooijen is in de loop der jaren uitgegroeid van een traditioneel transportbedrijf tot een fullservice logistieke dienstverlener voor traders en leveranciers van polymeren, maalgoed, rubber, diervoeding en papier. “We zijn echt een partner van onze klanten”, vertelt Verkooijen. “We nemen - indien gewenst - hen letterlijk alle zorgen uit handen. We kunnen instaan voor transport, opslag, inslag en overslag en zelfs voor het verpakken van producten. Je kan zeker zeggen dat we zorgen voor een opwaardering van de logistiek van onze klanten. Ook zorgen we ervoor dat alles in orde is wat betreft wet- en regelgeving. We focussen altijd op de langeter mijnrelatie met onze klanten en kiezen nooit voor de quick wins.” 

NOOD AAN MEER VOORRAAD

Het is ook met die insteek dat Verkooijen in een crisisperiode resoluut kiest voor investeren. “Tijdens de coronacrisis is onze sector geconfronteerd met heel wat logistieke uitdagingen”, legt Operational Manager Sus Voeten uit. Het was hollen en stilstaan. “Op een bepaald moment is de aanvoer van materialen stilgevallen door de schaarste in het aanbod”. Heel wat bedrijven hebben hieruit geleerd dat de minimale voorraden die ze aanhouden, hen ook kwetsbaar kunnen maken. Deze valkuil willen ze toekomstgericht absoluut vermijden, waardoor de vraag naar opslagruimte stijgt. Zelf een strategische voorraad aanhouden is belangrijk gebleken voor zowel traders als producenten. ” Verkooijen heeft daarom de koe meteen bij de horens gevat. “We hebben ons silopark uitgebreid van twaalf naar tweeëntwintig silo’s”, vervolgt Voeten. “De uitbreiding is goed voor 2.000 ton of het equivalent van maar liefst tachtig vrachtwagens. In totaal beschikken we nu over een silocapaciteit van 4.800 ton.” 

GROTER ÉN EFFICIËNTER 

Ook de opslagcapaciteit in de warehouses gaat de hoogte in. “Op dit moment beschikken we over 120.000 m² opslagruimte”, weet Verkooijen. “Een oude loods van 6.000 m² gaan we nu vervangen door een moderne loods met een capaciteit van 16.000 m². Dat geeft onze bestaande klanten weer wat meer opties en biedt ons ook de mogelijkheid om nieuwe klanten, met nieuwe goederenstromen te behandelen. Van de werken maken we meteen gebruik om ook de efficiëntie van onze hele site te verbeteren. Zo investeren we in verdere digitalisering van het beheer van de goederenstromen en passen we de organisatie op onze locatie aan, waardoor we nog efficiënter zullen werken. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken in februari 2022 volledig achter de rug en is ons bedrijf dan weer voor een hele tijd future proof.”

Contactpersoon

Kristel Goffin

Communicatiemanager

imu - vzw - headoffice
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
Proximus
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Recupel

Artikel uit publicatie