Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Verhaert Innovation Academy organiseert 'Towards Innovation Maturity' webinar om bedrijven te begeleiden naar innovatie-excellentie.

Verhaert Innovation Academy organiseert 'Towards Innovation Maturity' webinar om bedrijven te begeleiden naar innovatie-excellentie.

  • 15/11/2022

Hoe creëer en behoud je een cultuur voor innovatie? En hoe krijg je iedereen mee, , van leidinggevende tot operationele medewerker? De onderwerpen die tijdens dit webinar aan bod komen, zijn van toepassing op bedrijven met een gevestigde en georganiseerde innovatie mentaliteit, maar ook voor bedrijven die net beginnen met het opzetten van een innovatiecultuur.

Innovatie volwassenheid overstijgen, innovatie excellentie bereiken

In het huidige innovatielandschap is er een duidelijke behoefte aan innovatie-excellentie. Als bedrijven eenmaal een innovatiecultuur hebben opgezet, moeten ze daar niet stoppen. Organisaties moeten een motor ontwikkelen die ideeën vastlegt, ontwikkelt en selecteert, en ze opschaalt rond strategische onderwerpen. Met het Innovation Maturity Model kan je het proces stap voor stap valoriseren. Tijdens dit webinar geven 4 sprekers meer inzicht in hoe je dit kan implementeren in je volledige organisatie.

Sessie 1: Hoe implementeer je het Innovation Maturity Model?

Het Innovation Maturity Model dat door Verhaert Academy wordt gebruikt bevat 5 verschillende niveaus. In deze sessie zal Stijn Smet, Managing Director van Verhaert Innovation Academy, uitleggen waaruit ze bestaan en hoe ze geïmplementeerd kunnen worden.


Sessie 2: Hoe begin je met het bedenken en vormgeven van een innovatiecultuur?

Cris Beswick is de auteur van het boek 'Building a Culture for Innovation' en ook de spreker van dit onderwerp. Hij zal ingaan op de relevantie en het belang van een gedeelde verantwoordelijkheid tussen HR, middelmanagement en leidinggevenden, en hij zal vertellen waar bedrijven volgens hem het meest mee worstelen bij het opzetten van een innovatiecultuur.

Sessie 3: Hoe actief werken aan het opbouwen van innovatiecapaciteiten.

In deze sessie zal Kathy Yu, vicepresident en innovatiemanager bij Swiss RE aan het woord komen. Kathy zal uitleggen hoe de innovatiecultuur van Swiss RE in elkaar zit en hoe de diensten van Verhaert Academy worden gebruikt om innovatie-excellentie te realiseren.

Sessie 4: Van idee tot omvangrijke onderneming

Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen bij conceptvalorisatie? In welke mate is het succes van een innovatie toe te schrijven aan de leidende intrapreneur? Ter afsluiting van het webinar zal Frank Mattes, auteur van 'Lean Scale-Up' en 'Scaling-Up Corporate Startups', ingaan op de vraag hoe het operationeel management kan worden betrokken bij de re-integratie van de innovatie in de kernactiviteiten.

Duid 1 december alvast aan in je agenda en neem deel aan het Towards Innovation Maturity webinar van 9u30 tot 11u15.

 

AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Altez
Proximus
imu - vzw - Uzbrussel