Skip to main content
  • Nieuws
  • Verderkijkers inspireerde in Kortrijk 300 deelnemers rond innovatie

Verderkijkers inspireerde in Kortrijk 300 deelnemers rond innovatie

  • 19/10/2017

Op woensdagavond 18 oktober vond in Kortrijk en in Leuven het event 'Verderkijkers' plaats, een innovatie-event vol boeiende sprekers, expo’s en ontmoetingen. In Kortrijk lieten zich maar liefst 300 mensen inspireren.

VerderkijkersHet event Verderkijkers vond gelijktijdig plaats in Kortrijk en in Leuven. Beide locaties werden met elkaar verbonden via livestreaming. Dat zorgde voor een boeiende mix van inspirerende lezingen, pitches en workshops, verrassende innovatie-expo's en boeiende ontmoetingen. Met andere woorden: het was een heus inspiratie- en creativiteitsbad.

Hoogtepunt van het namiddagprogramma in Kortrijk was de presentatie "Glorious failures: the joy of learning from your mistakes" door Samuel West, Museum of Failure. De Week van het Ontwerpen werd officieel geopend en de Vlaamse topcreatievelingen van morgen pitchten over hun projecten. 

Daarnaast konden de deelnemers de verschillende expo's van de Week van het Ontwerpen bezoeken: Next Generation, The Museum of Failure, Design Miles, DesignX50 en Contrei.

's Avonds liep het programma verder met getuigenissen van enthousiaste ondernemers:

  • DIY sociale robots voor iedereen, Jelle Saldien (OPSORO)
  • De kracht van schoonheid, Lotte Martens (lottemartens)
  • Mensgericht ontwerp in een hightech zorgsector, Steven Dehollander (Pilipili Productontwerp)
  • Virtual reality in Healthcare, Yassine Abid (Achilles Design)

De avond werd afgesloten met een gesprek met Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka en Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport. De conclusie? Samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijven is cruciaal om innovatie nog meer te stimuleren. Daar werd alvast werk van gemaakt op de receptie achteraf.

Bekijk het volledige fotoverslag op onze Facebookpagina!

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering