Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Beperking voor ADR-vervoer in Beverentunnel vanaf 1 oktober

Beperking voor ADR-vervoer in Beverentunnel vanaf 1 oktober

  • 21/08/2020

Om de veiligheid in de Beverentunnel te verhogen, beperkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf 1 oktober 2020 het transport van gevaarlijke goederen (ADR-transport) door de tunnel. Omwille van infrastructurele tekortkomingen wordt de tunnelcategorisering – die nu categorie A (alle transporten toegestaan) bedraagt – verlaagd tot categorie D. Het is een verbod van het vervoer van de gevaarlijke goederen die een (zeer) grote ontploffing, het vrijkomen van een belangrijke hoeveelheid giftige stoffen of een grote brand kunnen veroorzaken. Hiermee krijgt de tunnel dezelfde categorisering als bijvoorbeeld de Kennedytunnel. ADR-transport zal vanaf 1 oktober bovengronds de verbinding moeten maken tussen de Liefkenshoektunnel en de E34. De omleiding loopt via de bewegwijzerde calamiteitenroutes met de letters ‘T’ en ‘U’.

Uitvoering van veiligheidsmaatregelen

Naast een beperking voor ADR-transport zullen op korte termijn ook bijkomende maatregelen in en rond de tunnel worden voorzien (verkeerslichten, slagbomen,…) om de tunnel(omgeving) beter te beveiligen. AWV gaat de Beverentunnel vervolgens grondig renoveren om alle ADR-transporten opnieuw toe te laten. Daarvoor zijn wel ingrijpende werken nodig die minstens enkele jaren voorbereiding en uitvoering in beslag zullen nemen.

Breng uw vervoerders en logistieke partners op de hoogte via meertalige omleidingsfiche

De wijziging is ingrijpend. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland adviseert u om uw vervoerders en logistieke partners hierover te informeren. Dit kan via de informatietools die AWV voor ondernemers voorziet. Er is een omleidingsfiche voorzien in vier talen met die u zowel digitaal als geprint kan verkrijgen. Die kan u inzetten om chauffeurs en dispatching te informeren, zowel op uw onthaallocaties als vanop afstand.

-    U kan de digitale omleidingsfiches vinden via deze link (onderaan de pagina)
-    U kan een pakket met omleidingsfiches en een affiche gratis bestellen door u hier aan te melden
-    U kan meer informatie over deze maatregel terugvinden op de website van AWV

Contactpersoon

Steven Roeland

Mobiliteitsmanager

Blijf op de hoogte van de mobiliteit in uw regio

Lees hier al het mobiliteitsnieuws
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan