Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Veilig vervoeren en royaal reinigen: een match voor DSSV en Transpo Daniëls

Veilig vervoeren en royaal reinigen: een match voor DSSV en Transpo Daniëls

  • 31/03/2023

Charlotte Daniëls is de kleindochter van de stichter van DSSV. Als ik vertel dat DSSV staat voor De Schoorsteenveger, dan weet je meteen wat haar opa deed zo’n 50 jaar geleden. Deze krasse 80’er loopt trouwens nog dagelijks in het bedrijf rond, stiekem trots op wat hij samen met de tweede en derde generatie heeft verwezenlijkt. Zijn eenmansbedrijf bestaat nu niet uit één maar uit twee flink uit de kluiten gewassen kmo’s met samen meer dan 100 medewerkers.

DSSV


DSSV is een industrieel reinigingsbedrijf met als motto ‘de juiste man op de juiste plaats’. “We beschikken over een enorm groot en divers wagenpark waarmee we diverse reinigingswerken kunnen uitvoeren. Ons werkingsgebied is heel ruim. Zowel voor particulieren als bedrijven zijn we het aanspreekpunt voor verschillende opdrachten. Ik denk hierbij aan het saneren van mazouttanks, het reinigen van diverse putten tanks, bekkens, baden … We hebben ook teams die zich toespitsen op het meer technische werk, zoals het herstellen van rioleringen, camera-inspecties en het plaatsen van shortliners”, somt Charlotte op.

Veiligheid is ontzettend belangrijk

“Ons zusterbedrijf Transpo Daniëls is een mooie aanvulling op DSSV”, vertelt Charlotte. “Dat bedrijf is gespecialiseerd in het vervoeren van gevaarlijke en niet-gevaarlijke vloeibare afvalstoffen. Ook hier is ons aanbod ruim. Zo beschikken we over opleggers die speciaal uitgerust zijn om alle mogelijke vloeibare afvalstoffen zoals zuren, solventen en brandbare stoffen te vervoeren en te verpompen over verdere afstanden. Veiligheid vinden we ontzettend belangrijk. Omdat onze mensen zo vaak in contact komen met gevaarlijke stoffen moeten ze zo veilig en efficiënt mogelijk te werk gaan en hun mannetje staan in noodsituaties. DSSV en Transpo Daniëls werken ook vaak samen. Bij oproepen waarbij het gaat om grotere hoeveelheden, schakelen we vaak eerst Transpo Daniëls in om alles leeg te pompen en in grotere hoeveelheden te vervoeren. Vervolgens neemt DSSV het over om alles tot in de perfectie te cleanen.”

Personeel wordt beschouwd als familie

Samen tellen DSSV en Transpo Daniëls een dikke honderd medewerkers, en ook hier is het een uitdaging om geschikt personeel te vinden. “We hebben wel enorm veel geluk met de mensen die we hebben”, zegt Charlotte. “Velen van hen zijn hier al zo lang dat ze bijna écht familie zijn geworden. We doen in elk geval ons uiterste best om de familiale sfeer te behouden. Zo geven we elke medewerker een leuk cadeautje voor de verjaardag en eindejaar en bij Pasen of Sinterklaas staat er ook altijd iets lekkers op de toog.”

“Wat ik zo fijn vind aan onze medewerkers, is dat ze heel goed beseffen wanneer er gewerkt moet worden. In onze job hebben we inderdaad vaak te maken met noodoproepen. Onze medewerkers begrijpen dat ze op alle mogelijke momenten aan de slag moeten, soms ook ’s avonds en in het weekend. Het is overigens mijn taak als hr-manager om die fijne en flexibele mensen binnen te halen”, lacht Charlotte. “Maar er zijn ook momenten genoeg waarop ze stoom kunnen afblazen. Zo bieden er zich altijd behoorlijk veel mensen aan voor de ruimshifts op Pukkelpop en Tomorrowland”, lacht Charlotte.

Waarom ben je lid van Jong Voka?

“Ik vind het fijn om te babbelen met mensen die in dezelfde situatie zitten en te horen hoe zij de zaken aanpakken. En dat hoeven echt geen familiebedrijven te zijn. Van elk gesprek steek ik wel iets op”, besluit Charlotte.

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie