Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Veelbelovende techbedrijven timmeren aan de weg naar de VS

Veelbelovende techbedrijven timmeren aan de weg naar de VS

  • 20/10/2023

Amerika overtuigen van het nut van hun product of dienst: met dat doel trekken twaalf Vlaamse scale-ups volgende lente met Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland naar New York. Hun voorbereiding op dit zakelijk avontuur naar The Big Apple zijn ze gestart met de kick-off van het traject Voka Tech@venture VS.

Met ruim 330 miljoen inwoners is de Verenigde Staten een gigantische markt, die bovendien door de grote dynamiek in de tech-wereld ook voor Vlaamse tech-scale-ups heel aanlokkelijk is. ‘Maar de stap naar de Amerikaanse markt zetten, doe je maar best goed voorbereid. Want Amerikaanse investeerders en potentiële klanten moet je van de eerste keer zien te overtuigen van jouw product of dienst. Slaag je daar niet in, dan zit het avontuur er al op’, weet Sven De Vocht, directeur dienstverlening van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland,

​Daarom heeft Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland met Voka Tech@venture VS opnieuw een specifiek traject uitgewerkt dat veelbelovende techbedrijven de ins en outs van zakendoen in de Verenigde Staten bijbrengt.
​Met een tweedaagse kick-off is dit vijfdelig programma, in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen, Flanders Investment & Trade en Belcham, donderdag opgestart. Zeventien deelnemers van twaalf uiteenlopende tech-scale-ups waren hiervoor op de afspraak.

‘Tijdens deze tweedaagse leren ze meteen hoe ze hun bedrijf het best kunnen pitchen in Amerika. Ook over het juridische kader en de commerciële context naar onder andere opportuniteiten, prijszetting en marktstrategie krijgen ze alle basisinformatie mee van ondernemers die reeds ervaring hebben op de Amerikaanse markt’, licht adviseur scale-ups Lien Vanreusel verder toe.

​Na deze tweedaagse kick-off volgen de volgende maanden nog sessies rond onder meer financiering, met daarbij ook ruimte voor Antwerpse succesverhalen op de Amerikaanse markt van onder meer Twikit, Rombit en Venly. Van 4 tot en met 8 maart trekt de groep ondernemers dan naar The Big Apple voor een vijfdaags werkbezoek.

Ontdek de bestemmingen

Schaal internationaal met Tech@venture

Blokje Tech@venture