Skip to main content

Veel succes, Jean-Paul!

  • 08/11/2019

Woensdag 6 november raakte bekend dat Jean-Paul Van Avermaet, CEO van beveiligingsspecialist G4S, benoemd wordt tot CEO van Bpost. Naast tal van andere bestuursfuncties, is Van Avermaet ook bestuurder bij Voka. Hij was eerder voorzitter van Voka Metropolitan en is sinds 2018 voorzitter van Voka Vlaams-Brabant. Voka Vlaams-Brabant wenst hem alle succes toe in de nieuwe functie.

Sinds juni 2018 heeft Jean-Paul Van Avermaet het roer van Voka Vlaams-Brabant overgenomen van Erwin Ollivier. Eerder was hij ook al voorzitter van Voka Metropolitan.

Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant: “We zijn uiteraard heel trots dat onze voorzitter Jean-Paul Van Avermaet deze uitdagende functie mag opnemen aan het hoofd van Bpost. Wat ons betreft is dat absoluut een logische keuze: als ondernemer en manager ligt zijn expertise immers bij transformatieprocessen met focus op innovatie en wendbaarheid. Dat is meer dan duidelijk in zijn rol als onze voorzitter. In lijn van de transformatieprocessen die hij in tal van andere organisaties in goede banen leidde, vervelden wij onder zijn vleugels ook tot een echte waardengedreven organisatie met focus op onze leden. Jean-Paul begeleidde mee onze stap naar ‘customer delight’ in alle geledingen van onze werking. We zijn er zeker van dat hij de uitdagingen bij Bpost met evenveel verve zal aangaan als de uitdagingen in onze regio Vlaams-Brabant.”

Jean-Paul Van Avermaet

Bruggenbouwer

“In zijn rol als voorzitter bij Voka Metropolitan toonde hij eerder al zijn vaardigheden als bruggenbouwer, in het bijzonder tussen Brussel en Vlaanderen. Thema’s als mobiliteit en tewerkstelling laten zich immers niet beperken tot de gewestgrenzen. Ook bij Voka Vlaams-Brabant blijft hij een voorvechter van van intergewestelijke dialoog om ‘grensoverschrijdende’ problemen aan te pakken.”

“Zijn gedrevenheid en ambitie worden zeer geapprecieerd. Jean-Paul legde bij Voka Vlaams-Brabant stevige fundamenten waarop kan verder gebouwd worden. Als geen ander begrijpt hij de drijfveren van onze ondernemers. Zij willen ondernemen en groeien. De rol van Voka blijft om de obstakels tussen de ondernemers en hun ambities weg te nemen. Dankzij de inzet van Jean-Paul zal onze ploeg verder werken om dat te realiseren, want groei betekent welvaart en welzijn voor de hele regio. We wensen hem ook in zijn nieuwe functie alle succes toe”, besluit Peter Van Biesbroeck.
 

Contactpersoon

Peter Van Biesbroeck

Algemeen Directeur

Proximus