Skip to main content

Vastgoedclub verkent Tour & Taxis

  • 17/09/2018

Nieuwe stadswijk komt er aan

De site Tour & Taxis is tot dusver vooral gekend als locatie voor beurzen en evenementen, en wat kantoren. “Nu gaan we in versneld tempo naar de ontwikkeling van een hele nieuwe stadswijk”, aldus Kris Verhellen, CEO van Extensa, de eigenaar van de site. Hij was onze gastheer voor de Voka-Vastgoedclub op 5 september voor een verkenning van de site.

Kris Verhellen heeft met T&T er reeds een heel parcours op zitten, van bijna 20 jaar. Eerste was er de renovatie van het Koninklijk Pakhuis dat in 2004 opende. Dan volgden de 'Sheds' of hangars ingericht voor beurzen en evenementen. In het Hôtel de la Poste ging in 2013 het gelijkvloers open als feestzaal. Daarna volgende enkele nieuwbouwprojecten: in 2014 een gebouw voor Leefmilieu Brussel, in 2016 een eerste woonpakket van 115 appartementen achteraan de site, en in 2017 het 'Herman Teirlinck'-gebouw voor de Vlaamse administratie.

presentatie Kris Verhellen

“Nu we sinds vorig jaar de goedkeuring kregen van een Bijzonder Plan van Aanleg, kunnen we de verdere ontwikkeling versnellen”, aldus Verhellen. Hij verwees naar belangrijke infrastructuurwerken die worden gepland, zoals de herinrichting van de Havenlaan en de aanleg van een brug in het verlengde van de Picard-brug met aansluiting op de Noordwijk.

Op de site zelf is intussen de renovatie van de 'Gare Maritime' gestart, het voormalige goederenstation. Het is een reusachtige ruimte van 40.000 m², die een wijk op zich wordt. Er worden binnenstraten aangelegd. Daarlangs komen er houten blokken met verdiepingen. Op het gelijkvloers is er plek voor retail, showrooms, co-working of horeca. De verdiepingen worden kantoren. Tegen de zomer 2020 zal alles klaar zijn.

gare maritime

Een andere belangrijke werf die de Vastgoedclub bezocht, betrof het Hôtel de la Poste. Daar wordt op de 1ste verdieping een club en restaurant ingericht, verder ook vergaderzalen, en in de dakverdieping een kleine cinema-zaal, vooral voor bedrijfspresentaties. Het naburige Hôtel de Douane zal worden heringericht als hotel.

Meer info over de Voka-Vastgoedclub: jan.vandoren@voka.be

Bekijk alle foto's op de Facebook-pagina.
 

Proximus