Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Vastgoedclub bezoekt deelkantoren Fosbury & Sons

Vastgoedclub bezoekt deelkantoren Fosbury & Sons

  • 08/11/2019

Bedrijven op zoek naar een inspirerende kantoorruimte voor medewerkers, krijgen nieuwe opties in Brussel: co-working spaces met een hele dienstenpakket er bij. Fosbury & Sons opent op 22 november zijn nieuwe deel-kantorenproject in de Brusselse Noordwijk. De Voka-Vastgoedclub bracht reeds op 7 november een bezoek in primeur. 

De Voka Vastgoedclub werd ontvangen door topman Stijn Geeraets van Fosbury & Sons. Het is een jong bedrijf, opgericht in 2016, actief in de groeiende markt van co-working spaces of deel-kantoren. Na een eerste project in Antwerpen, openden ze een jaar geleden een eerste deel-kantoor in Watermaal-Bosvoorde, in het iconische gebouw dat hoofdzetel was van de CBR-groep. 
Deze zomer ging Fosbury & Sons van start met een locatie in de Brusselse rand, op de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. En thans staan ze klaar om bedrijven en medewerkers een gezellige stek aan te bieden op de Albert II laan 7, in de Brusselse Noordwijk. Het functionele kantoorgebouw North Plaza kreeg binnenin een totale make over. De saaie kantooromgeving heeft plaats gemaakt voor een hippe, zelfs huiselijke omgeving voor  werken, vergaderen, ontmoeten, lunchen…

Fosbury & Sons is een jong team van intussen toch 33 medewerkers. Het gaat voor een nieuw businessmodel.  “We gaan steeds meer naar een deeleconomie, waarbij een klassiek product onder de vorm van een nieuwe dienst wordt aangeboden. De klassieke manier is dat bedrijven kantoren kopen of huren. Bij ons kunnen bedrijven terecht voor een hele dienstverlening: een kantoorruimte, met vergaderruimte, relaxzone, restaurant, evenementen die mensen samenbrengen…", zegt Geeraets. “We kopen zelf geen gebouwen, maar we huren ze, en richten ze dan volledig in. We focussen daarbij op meer persoonlijke, menselijke relaties. We bieden onze gebruikers een pakket op maat. We bezorgen hen niet enkel een fijne werkomgeving, maar ook een plek met levenskwaliteit, waar ze graag toeven. En we faciliteren ook de contacten tussen onze kantoorgebruikers.”
Fosbury & Sons werkt met een abonnementsformule, een soort lidmaatschap, waarbij gebruikers een maandelijkse bijdrage betalen voor een vast pakket, en dan à la carte bijkomende diensten kunnen inkopen. De diensten zijn niet enkel gericht op starters of free lancers, maar ook op ganse groepen medewerkers van grotere bedrijven.
De projecten van Fosbury & Sons kennen succes. Binnen een paar maanden opent de groep ook projecten in het buitenland, met name in Amsterdam en Valencia. Geeraets schets de uitdaging: “Aan interessante gebouwen geen gebrek. Maar in België is onze manier van huisvesting voor medewerkers nog niet echt top of mind bij de grotere bedrijven. In andere landen als Nederland wel.”

Meer info

Meer info over de Voka-Vastgoedclub: Jan Vandoren via jan.vandoren@voka.be

Herbeleef de Vastgoedclub met deze foto's

Herbeleef de Vastgoedclub met deze foto's

Meer foto's?

Klik hier om meer foto's te bekijken. 

Proximus