Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • VanRoey.be bouwt aantrekkelijkste werkplek van België

VanRoey.be bouwt aantrekkelijkste werkplek van België

  • 14/09/2022

Langs de Turnhoutse ring, op de hoek van de Kempenlaan en de Antwerpsesteenweg, nam ICT-bedrijf VanRoey.be deze zomer het hagelnieuwe EPC-negatief high-tech kantoorgebouw ‘Kempus’ in gebruik. “Met dit slimme gebouw bieden we onze medewerkers de aantrekkelijkste post-covid werkplek van het land aan”, zegt CEO Pat Van Roey. “Maar daarnaast willen we Kempus laten uitgroeien tot een open campus die innovatie en ondernemerschap stimuleert, waar mensen en organisaties elkaar ontmoeten en partnerships groeien.”

Het state-of-the-art acht niveaus hoge gebouw is omwille van de imposante constructie in een prachtig groene omgeving absoluut een nieuwe Turnhoutse landmark. Van hieruit zal VanRoey.be voortaan bedrijven en organisaties volledig ontzorgen op het vlak van ICT. “Het idee om een nieuw kantoorgebouw op te trekken ontstond tijdens een bezoek met klanten aan Silicon Valley in 2018”, vertelt Pat Van Roey. “Aan de Amerikaanse Westkust maakten we kennis met de kantoren van de toekomst. De aanpak was daar al veel huiselijker en de verschillende bedrijfsdisciplines functioneerden er ook door elkaar, waardoor er veel meer kruisbestuiving is. Die ervaring, in combinatie met het feit dat onze medewerkers ook aangaven dat we als werkgever nog beter konden doen door te investeren in een nieuw duurzaam en comfortabel gebouw, deed ons beslissen afscheid te nemen van ons oude hoofdkantoor.”

Klimaatplafonds

In samenwerking met een flink aantal lokale bouwpartners koos VanRoey. be ervoor om een hypermodern energienegatief kantoorgebouw te bouwen. “Ik durf te zeggen dat we op dit ogenblik beschikken over het duurzaamste kantoorgebouw in België”, licht Pat Van Roey toe. “Door gebruik te maken van modulaire prefab betonbouw en de meest innovatieve technieken, bereiken we een e-peil lager dan nul. Dat wil zeggen dat we zowel in de zomer als in de winter meer energie genereren dan dat we nodig hebben. Hierdoor kunnen we met de resterende energie dertig laadpunten voor elektrische wagens van stroom voorzien. De energie wekken we op door gebruik te maken van 860 zonnepanelen en een eigen geothermie-installatie. Het water dat we oppompen uit de geothermiebronnen, stroomt via veertig kilometer aan leidingen door klimaatplafonds doorheen het hele gebouw. In koude periodes kunnen we zo het gebouw opwarmen tot 21°C en in warme periodes koelen tot 23°C. Daarnaast functioneren de klimaatplafonds ook als akoestische buffers en zijn er allerhande domoticatechnieken in verwerkt. Kempus is – met de coronacrisis nog vers in het achterhoofd – uitgerust met het modernste luchtverversingssysteem. We meten permanent de CO2  in elke ruimte en sturen de luchtverversing bij naar gelang de behoefte.”

Alle moderne voorzieningen

VanRoey.be telt vandaag 190 medewerkers, maar het bedrijf wil dat aantal tegen 2026 – door organische groei en overnames – zien aangroeien tot 600 mensen. “Dat is een ambitieuze doelstelling met de huidige arbeidsmarkt in het achterhoofd”, weet Pat Van Roey. “Het nieuwe gebouw moet ons dan ook helpen om mensen aan te trekken en
bestaande medewerkers aan boord te houden. Naast de duurzame technieken is Kempus uitgerust met alle mogelijke faciliteiten om het comfort van de mensen die er werken te verhogen. Alle werkplekken in het gebouw zijn in de hoogte verstelbaar en beschikken over twee schermen en een dockingstation voor de laptop. De vergaderzalen zijn uiteraard uitgerust met alle ICT-toepassingen die we op de markt brengen en op iedere verdieping zijn er mogelijkheden om even te ontspannen. Daarnaast zijn er douches voor de sportievelingen, een ecologische zwemvijver en binnenkort mogelijkheden om te fitnessen in ons oude gebouw. En als kers op de taart baten we op de bovenverdieping met ‘Roeftop’ een circulair bedrijfsrestaurant met een eigen chef-kok uit. Hier kunnen medewerkers, klanten en bezoekers de hele dag genieten van gezonde gerechten op basis van lokaal gekweekte biologische groenten.”

Vergaderingen en events

Ook andere bedrijven kunnen gebruik maken van al deze prachtige faciliteiten. “Kempus is een open campus, waar ondernemingen uit de regio bedrijfsruimte kunnen huren”, zegt Pat Van Roey. “Ze vinden er optimale omstandigheden om te ondernemen, te groeien en nieuwe samenwerkingen op te zetten. Maar ook voor een belangrijke meeting, een seminarie of voor een bedrijfsevent kan je als professionele gebruiker in het gebouw terecht. Je kan dan eveneens een beroep doen op de culinaire troeven van ‘Roeftop’. Kempus zal zo mensen samenbrengen en uitgroeien tot de meest aantrekkelijke werkplek van België.”

Wil je gebruik maken van de slimme faciliteiten van Kempus, ga dan zeker een kijkje nemen op www.kempus.be of stuur een mail naar booking@kempus.be.

Artikel uit publicatie