Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • Van Tornhaut 40 jaar: Best Workplace 2023 als kroon op 40-jarig bestaan

Van Tornhaut 40 jaar: Best Workplace 2023 als kroon op 40-jarig bestaan

 • 19/06/2023

Aannemingsbedrijf Van Tornhaut is al jaren een referentie in Oost- en West-Vlaanderen voor de bouw van appartementen, kantoren en openbare gebouwen. Recent werden ze verkozen als nummer 1 Best Workplace 2023 in de categorie small – voor ondernemingen van 50-250 medewerkers.

 

foto
Kristof De Brouwer COO, Rita Van Tornhaut bestuurder VT-Invest Group en Alain De Groeve CEO.

 

tekening

Tekst Laurens Fagard - foto Luc Nimmegeers

Al in de jaren zestig verdient Van Tornhaut zijn eerste strepen in de bouwsector als bedrijf van vier broers. Wanneer Dirk en Rita Van Tornhaut de fakkel overnemen in 1983, begint de groei pas echt. De erkende aannemer is nu een volwaardige speler op de Vlaamse markt van de appartements- en utiliteitsbouw. Door uitbreiding en overnames ontstond in 2000 een holdingvennootschap VT-Invest Group die naast Van Tornhaut 14 andere bouwgerelateerde bedrijven onder zich heeft.

Op dit moment telt het bedrijf uit Aalter zo’n 80 medewerkers waarvan 25 projecteiders die de volledige coördinatie van ruwbouw tot afwerking op zich nemen. Een eigen bouwmethodiek en een doorgedreven vorm van prefabricatie zoals dragende betonwanden behoren tot de sterktes. Waar in het begin nog hoofdzakelijk de focus lag op overheidsopdrachten, helt het grootste deel van de projecten nu over naar de private markt. “We hebben nu vaker het gevoel dat we onze klanten van a tot z kunnen begeleiden”, vertellen Alain De Groeve en Kristof De Brouwer die samen het bedrijf runnen.

64-puntenplan

Ondanks dat alle bedrijven onder de VT-Invest Group eigen zaakvoerders hebben, is het familiale karakter nog altijd zeer sterk aanwezig. “Onze aanpak is heel mensgericht. Kristof en ikzelf zijn perfect complementair”, vertelt Alain. “De cultuur is vlak en iedereen wordt heel nauw betrokken bij beslissingen. En dat vertaalt zich in een toffe sfeer op en naast het werk.“

Ook op strategisch vlak is de betrokkenheid erg hoog. “Alain en ik hebben in grote lijnen onze doelstellingen bepaald voor de komende jaren”, aldus Kristof. We kozen enkele thema’s uit waar we om de twee weken aan werken in specifieke verbeterteams. In totaal komen we op een 64-takenprogramma waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om aan mee te werken. Dat kan heel uiteenlopend zijn en gaat van duurzaamheid op de werven tot de fysieke gezondheid van de medewerkers verhogen. We hebben bewust veel tijd genomen om dat kader op te zetten en onze medewerkers te laten reflecteren over wat ze zelf belangrijk vinden. Op die manier proberen we verantwoordelijkheidszin en initiatieven te stimuleren.”

De cultuur is vlak en iedereen wordt heel nauw betrokken bij beslissingen.”

Hoofdprijs bij debuut

Die geïntegreerde aanpak waar ook welzijn hoog in het vaandel wordt gedragen, leverde een eerste plaats op in de categorie small – voor ondernemingen van 50-250 medewekers van Best Workplace. Een organisatie van Great Place to Work Institute Belgium en Vlerick Business School, de resultaten zijn gebaseerd op een systematisch bevraging van de werknemers en een Cultuur Audit die evalueert het werkgeversbeleid van de organisatie. “Het was voor het eerst dat we ons kandidaat stelden, dus we hadden zeker niet gerekend op de eerste plaats. Ook bij onze klanten is de erkenning enorm goed onthaald. Een koppel feliciteerde ons na de aankoop van hun appartement waarvoor wij de de ruwbouw hadden gezet. Zulke reacties zijn een bevestiging van jarenlange inzet.”


Van Tornhaut

Knokkebaan 25/1A | 9880 Aalter | info@vantornhaut.be | vantornhaut.be

logo          logo

 

Member of VT-Invest Group

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100 jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Gent Jazz 2024
OV - Festival van Vlaanderen

Artikel uit publicatie