Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Van overzicht werkzaamheden tot praktische mobiliteitsgids voor je onderneming

Van overzicht werkzaamheden tot praktische mobiliteitsgids voor je onderneming

  • 14/09/2020

Nieuwe webpagina bundelt álles wat je moet weten over mobiliteit in Vlaams-Brabant op één centrale plek

Van 16 tot 22 september vind de jaarlijkse week van de mobiliteit plaats, de perfecte gelegenheid om de vele initiatieven die Voka opzet op vlak van mobiliteit nog eens in de schijnwerper te plaatsen. Bovendien lanceert Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant een gloednieuwe webpagina waar je alles terugvindt over mobiliteit in onze provincie. Van een handig overzicht met mobiliteitswerken of -nieuws tot een praktische gids die je onderneming op weg helpt met een duurzame mobiliteitsaanpak.

Wat Voka en mobiliteit met elkaar te maken hebben? Veel meer dan je misschien zou denken. Niemand die beter geplaatst is om de mobiliteitsinitiatieven van Voka toe te lichten dan Wim Pannecoucke, Adviseur Mobiliteit en Logistiek bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. “Voka werkt erg breed rond het thema ‘mobiliteit’. Bedrijven informeren over infrastructuurwerken en minder-hindermaatregelen vormt een eerste, belangrijk onderdeel van wat we doen. Dit gebeurt via verschillende communicatiekanalen, maar bijvoorbeeld ook via infosessies. Naast informeren, wil Voka bedrijven sensibiliseren – bijvoorbeeld over mobiliteitstrends en -subsidies – en engageren om samenwerkingen aan te gaan en mobiliteitsinitiatieven te ondersteunen. Verder capteert Voka de bezorgdheden van leden om adviezen te formuleren naar overheden toe. Specifiek binnen onze eigen provincie behartigt het kenniscentrum van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant de belangen van haar leden in enkele belangrijke, lokale mobiliteitsdossiers, zoals het dossier Londerzeel-Zuid, het project Leuven-Noord, of mobiliteit op het bedrijventerrein Researchpark Haasrode.”

Mobiliteit is en blijft een hot topic voor bedrijven. “Bedrijven willen mee zijn met mobiliteitstrends en de impact van mobiliteitsproblemen zoals de toenemende files tot een minimum beperken”, aldus Pannecoucke. “Daarom is het als onderneming essentieel om te investeren in een toekomstbestendige mobiliteitsaanpak. We merken echter dat bedrijven vaak nog met veel vragen zitten en niet goed weten waar te beginnen. Daarom heeft Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant een handige webpagina opgezet die alle info over mobiliteit in onze provincie bundelt op één centrale plek. Zo hopen we ondernemingen een stevige houvast te bieden.”

Over welke info gaat het dan precies? Op de mobiliteitspagina vind je onder meer een overzicht met mobiliteitswerken binnen de provincie terug. In één oogopslag zie je welke werken aan de gang zijn of gepland staan, welke hinder verwacht wordt en welke omleidingen voorzien zijn. Wil je een eigentijdse en duurzame mobiliteitsaanpak implementeren in je onderneming maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is onze handige gids ‘duurzame mobiliteit in je onderneming’, waarin we een uitgebreide waaier aan maatregelen voorstellen, precies wat je zoekt. Zeker voor bedrijven zonder een mobiliteitsmanager of -team biedt de gids een welgekomen houvast. Verder vind je op de pagina ook meer info over elektrische mobiliteit, is er een luik pers, bundelen we de voornaamste mobiliteitstrends en kan je een overzicht met mobiliteitsevents raadplegen.

Op de hoogte blijven van al het mobiliteitsnieuws uit Vlaams-Brabant? Regelmatig sturen we mailings uit met updates van mobiliteitswerken en -dossiers, zowel naar Voka-leden als niet-leden. Interesse? Schrijf je dan via www.voka.be/mail in voor onze mobiliteitsmailings door je gegevens in te vullen en bij 'Thema's waarin je interesse hebt' te kiezen voor 'Mobiliteit'.

Contactpersoon

Wim Pannecoucke

Adviseur Belangenbehartiging West-Brabant

Proximus

This article appeared in our magazines