Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Van het klaslokaal naar de werkvloer: Eerste Wetterse Jobdreamday doet 150 leerlingen dromen

Van het klaslokaal naar de werkvloer: Eerste Wetterse Jobdreamday doet 150 leerlingen dromen

  • 07/05/2024

Tijdens de eerste Jobdreamday openden maar liefst 14 bedrijven in Wetteren hun deuren om jongeren te helpen bij het kiezen van hun eerste baan. De bedrijven gaven een unieke blik achter de schermen, zodat 150 jongeren konden ontdekken waar ze in de toekomst graag willen werken en wat ze daarvoor nodig hebben. Voka Oost-Vlaanderen, GO! Atheneum Campus Kompas en het Sint-Jozefinstituut Wetteren werkten samen om deze bijzondere ontdekkingsreis mogelijk te maken.

De bedrijven uit Wetteren reageerden enthousiast op het initiatief, maar liefst 14 werkgevers engageerden zich om de afstand tussen het onderwijs en het bedrijfsleven minstens voor 1 dag even kleiner te maken. De 150 laatstejaarsleerlingen hadden dan ook keuze zat om hun Jobdreamday vorm te geven. 

Jouw droomjob is dichterbij dan je denkt 

De voordelen van werken in de eigen streek zijn enorm. Christel Geltmeyer, regiodirecteur Dendermonde bij Voka Oost-Vlaanderen: “Werknemers kunnen vaker met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk komen, waardoor een duurzaam woon-werkverkeer mogelijk is. Reken daarbij dat de stressfactor van werknemers significant verlaagt omdat ze minder vaak in de file moeten staan en meer tijd krijgen om de work-life balance in evenwicht te houden. Je krijgt dus ook gelukkigere werknemers. Bovendien zijn er in Wetteren heel wat interessante en innovatieve bedrijven waar men aan de slag kan. Jouw droomjob is dus dichterbij dan je denkt.” 

Onderwijs ontmoet arbeidsmarkt

Yvan Vonck, directeur GO! Atheneum Campus: “Op onze school zetten we vanuit de talentcoaching hard in op een vlotte doorstroom naar het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt. Door deel te nemen aan deze jobdreamday van Voka Oost-Vlaanderen, leren we onze laatstejaarsstudenten kennismaken met enkele doorgroeimogelijkheden in de regio en krijgen ze ook een blik op wat er zoals leeft achter de muren van een bedrijf. De jobdreamday kan een eerste aanzet zijn tot een meer duurzame en verankerde samenwerking tussen de school en de deelnemende bedrijven.”

“Als school vonden we het belangrijk om mee te stappen in dit project en de banden met de Wetterse bedrijfswereld nog nauwer aan te halen. Het is voor onze zesdejaars absoluut een verrijkende ervaring om te mogen zien en beleven wat de Wetterse ondernemingen te bieden hebben. Als we hen de weg kunnen tonen naar een potentiële toekomstige werkgever op korte of lange termijn, dan is ons opzet helemaal geslaagd,” besluit Tine Balthau, Leer- en studiecoach & GOK-coördinator bij Sint-Jozefinstituut Wetteren

Bekijk hier alle deelnemende bedrijven: https://wetteren.jobdreamday.be/ 

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke

OV - Festival van Vlaanderen