Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Van de boerderij rechtstreeks naar jouw keuken

Van de boerderij rechtstreeks naar jouw keuken

  • 13/04/2021

De 25-jarige Bryo-deelnemer Jaan Naets is sinds vorig jaar aan de slag in het familiebedrijf opgericht door zijn ouders. De Bio-Hoeve verdeelt biologische groente- en fruitpakketten via meer dan vijftig verdeelpunten in de ruime Antwerpse regio. “Ik ben verantwoordelijk voor de verkoop en de verdeling van de pakketten”, zegt Jaan. “Om onze klanten nog dichter bij de boerderij te brengen, heb ik als digital native het platform Nearbite opgezet. Mensen kunnen via deze weg volledig online bestellen.”

De ouders van Jaan, Marc Naets en Lea Anthonissen, hebben de Bio-Hoeve op- gericht in 1995. “Vanaf dag één hebben zij ervoor gekozen om verse groenten te telen zonder gebruik te maken van chemische bemesting of synthetische ziekte-of onkruidbestrijders”, vertelt Jaan Naets. “Dat was op dat moment een zeer vooruitstrevende keuze. Aanvankelijk verkochten ze hun producten aan de veiling en een aantal groothandels. Maar al vrij snel kregen ze de vraag van familie, vrienden en kennissen of het niet mogelijk was om groenten aan huis te leveren.”

Verdeelpunten

Dat was de start van het in de regio intussen gekende pakkettensysteem van de Bio-Hoeve. “Wij waren de eerste boerderij in het Antwerpse die met zo’n systeem werkte”, weet Jaan Naets. “Intussen kan er al gekozen worden uit meer dan vijftig verschillende afhaalpunten. Soms is dit bij mensen thuis, maar we hebben ook verdeelpunten in bio-winkels, bedrijven en scholen.” Het grootste deel van de groenten in de pakketten teelt de Bio-Hoeve zelf. “Dat is nog altijd de beste kwaliteitsgarantie”, legt Jaan Naets uit. “In onze pakketten vind je ook telkens een bijhorend recept, zodat mensen ook met de minder gekende producten meteen aan de slag kunnen.”

Nearbite.be

Met het instappen van Jaan in het familiebedrijf heeft ook de digitalisering de Bio-Hoeve bereikt. “Ik ontwikkelde het online platform Nearbite.be”, vertelt de jonge ondernemer. “Via dit platform kunnen onze klanten ook volledig digitaal hun bestelling doorgeven. Via Nearbite.be kunnen klanten snel en makkelijk orders doorgeven, kunnen ze hun bestelling of afhaalpunt indien nodig aanpassen en kunnen ze ook makkelijk feedback geven. Dit staat ons toe de markt beter te begrijpen, waardoor we ons aanbod beter op de vraag kunnen afstellen.”

Feedback via Bryo

Als jonge ondernemer neemt Jaan ook deel aan het Bryo-traject van Voka Me- chelen-Kempen. “Dit traject is voor mij van grote meerwaarde”, zegt Jaan Naets, “Ik hoorde erover via een vriend en besloot om ook deel te nemen. De drempel om in te stappen is best laag. Je vormt een groep met andere jonge ondernemers waarbij je jouw eigen ideeën kan aftoetsen. Je ontvangt er meteen eerlijke feedback en krijgt ook heel wat direct bruikbare tips en tricks van begeleiders en ervaringsdeskundigen.”

Bryo

Meer informatie over Bryo bij:

mathias.teuwen@voka.be

sarah.vandenbril@voka.be

bryo vlaio logo

Contactpersoon

Kristel Goffin

Communicatiemanager

imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - obd
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
Advertentie VanRoey- nov
Proximus
imu - vzw - headoffice

Artikel uit publicatie