Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • Van Damme Team 55 jaar: jouw bulthaup-partner in Oost-Vlaanderen

Van Damme Team 55 jaar: jouw bulthaup-partner in Oost-Vlaanderen

 • 16/06/2023

Van Damme Team heeft naar omzet een plaats in de top 10 van individuele bulthaupdealers. Met als uitschieter ooit een top 3-notatie. Il faut le faire. Het geheim achter hun succes is ongetwijfeld de familiale en sympathieke aanpak, geruggesteund door een Duits merk dat niet alleen klasse en finesse uitstraalt, maar tegelijk kwalitatief hoogstaand is. 

 

foto
Mieke Van Damme die onthaal, boekhouding en organisatie op zich neemt

 

 

tekening


Tekst Werner Claeys - foto Luc Nimmegeers

Vijfenvijftig jaar geleden startten Jo Van Damme en Annie Daemers als enthousiaste passionistas een zaak voor interieur- en keukenontwerp in het dorp van Sint-Denijs-Westrem. Enkele decennia later traden drie kinderen in hun sporen. Vandaag zijn ze exclusief verdeler voor bulthaup in Oost-Vlaanderen. Naast de showroom in Sint-Denijs-Westrem heeft Van Damme Team ook een toonzaal aan de Martelaarslaan in Gent.  “Bulthaup had heel snel vertrouwen in ons en van bij de start waren we een geprivilegieerde A-partner, “zegt Mieke Van Damme die onthaal, boekhouding en organisatie op zich neemt.  “Of je nu op zoek bent naar een keuken voor een klassiek herenhuis, een industriële loft of een vintage gerefurbished appartement, wij nemen graag de tijd om onze klanten mee te nemen in een boeiend keukenverhaal.” 

Familiebedrijf pur sang

Tijd nemen is een sleutelwoord binnen de filosofie van het Van Damme team. “Een keuken kiezen is een belangrijke beslissing. Pushen staat dan ook allerminst in ons woordenboek, omdat we willen meegroeien met de keukendroom van onze klanten. De ideale keuken bouwen we samen.” Dat is ook de visie van interieurarchitecten Karel, Julie en Sara met elk al meer dan 20 jaar ervaring op de teller.
Katrien begeleidt de klanten in de zoektocht naar de juiste toestellen. “Bora en V-Zug zijn zowat onze huismerken. Betitel ze gerust als professionele toestellen voor de particulier.” Als servicegericht familiebedrijf gaat Katrien na de installatie bij de klanten thuis uitleg geven over de werking ervan. 

Mond-aan-mond reclame

Gedurende het hele traject heeft de klant zijn vaste projectpartner. Samen worden in eerste instantie materialen, werkbladen en toestellen vergeleken. Nadien volgt stijl- en technisch advies en worden timing en techniek vakkundig in kaart gebracht. “Wij ontwerpen alles van a tot z in eigen huis met de materialen uit het brede bulthaup-gamma. Zo creëren we de unieke bulthaup look and feel. We werken ook met ons eigen montageteam. Die persoonlijke aanpak op maat stellen klanten heel erg op prijs. Meer dan de helft van onze klanten vindt ons dan ook door mond-aan-mond reclame.” 

(lees verder onder de foto)

foto

Apero-expo’s

Mieke houdt ervan om rond de bulthaup-toonzaal een community te bouwen. “Een keuken is een plaats die mensen samenbrengt, en ook die beleving willen wij hier creëren. Dit doen we o.a. met winetastings, workshops en apero-expo’s. Het fijne eraan is dat mensen elkaar hier leren kennen en dan afspreken om een volgende keer samen terug te komen. Daar genieten we van en het ligt volledig in de lijn met de spirit waarmee mijn ouders destijds de zaak startten.”

Duitse degelijkheid

Bulthaup creëert keuken- en leefruimtesystemen, zowel voor particulieren als voor de projectmarkt. Duitse degelijkheid en tijdloos design krijgen vorm in uitgepuurde oplossingen die ruimte laten voor de essentie: de mens. Omdat elk verhaal uniek is, ontwikkelde bulthaup diverse productenlijnen, met hun eigen kwaliteit, accenten en stijl.
 

Hogeheerweg 3
9051 Sint-Denijs-Westrem
09 222 23 40

Martelaarslaan 200
9000 Gent
09 248 05 55

info@bulthaupgent.be
www.gent.bulthaup.be

 

 

logo

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Artikel uit publicatie