Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Valerie Veldeman: "Duurzaamheid creëert betrokkenheid"

Valerie Veldeman: "Duurzaamheid creëert betrokkenheid"

  • 02/07/2020

Als business controller van beddenfabrikant Veldeman Bedding wil Valerie Veldeman nog meer inzetten op duurzaam ondernemen.

Valerie Veldeman

“Binnenkort hopen we het Unitar-certificaat te behalen. Dat wordt uitgereikt aan wie gedurende drie opeenvolgende jaren acties realiseert binnen elk van de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Ons bedrijf was één van de eerste in Limburg die hiermee is gestart, met ondersteuning van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Doordat onze doelstellingen aansluiten op de duurzame mindset, was dit een goede kapstok om mee te starten”, zegt Valerie. “Veldeman Bedding heeft ondertussen al 80 acties gerealiseerd in de afgelopen drie jaar. De thema’s zijn heel uiteenlopend, van energiebesparingen en menselijk kapitaal, tot gendergelijkheid. Daarbij was het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) een heel goede leidraad/kapstok om het overzicht te behouden.

“Ondertussen is de mindset zo ingeburgerd bij alle werknemers dat op alle niveaus in het hele bedrijf duurzaamheid wordt opgenomen.”

Als beddenfabrikant produceert Veldeman onder meer ook matrassen, boxsprings, zetels en accessoires. “Helaas moesten wij op een zeker moment inzien dat wij toch ‘vervuilers’ waren en dat zette ons aan om te veranderen. Het hele productieproces werd aangepakt met het oog op een duurzame toekomst. Een belangrijk doel van de acties was om ook meer betrokkenheid tussen alle medewerkers te creëren. We hebben een duurzaamheidscomité opgericht en heel open gecommuniceerd. Ondertussen is de mindset zo ingeburgerd bij alle medewerkers dat op alle niveaus in het hele bedrijf duurzaamheid wordt opgenomen en het comité maar af en toe moet samenkomen om het overzicht te bewaren. Het bedrijf profiteert van deze strategie, de werknemers zijn nu veel meer betrokken bij de gedachtegang van het bedrijf en daardoor worden er meer creatieve oplossingen gevonden rond duurzaamheid.

“Door de producenten en leveranciers goed te ondersteunen konden wij ook in deze crisistijd de businesscontinuïteit garanderen. Veldeman Bedding is een echt Belgisch familiebedrijf, wij hopen op de steun van de klanten om lokaal aan te kopen. Onze prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed en er worden veel initiatieven genomen. In de toekomst willen wij ons nog sterker profileren als duurzaam bedrijf, zodat de mensen deze kant van Veldeman Bedding leren kennen.”
 

Duurzaam ondernemen verankeren in je bedrijfsvoering? 

  • Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen helpt jouw op weg naar een duurzame en future-proof onderneming.
  • Tijdens dit traject op maat van jouw onderneming behaal je maar liefst drie certificaten van de Verenigde Naties.
  • Meer weten? Lees hier alles over het VCDO!

Contactpersoon

Joël Clijsters

Adviseur Duurzaam Ondernemen