Skip to main content

Unilin bij winnaars Ideaal Duaal

  • 16/05/2018

De ‘Discovery App’ van Unilin is één van de vijf winnaars van de wedstrijd Ideaal Duaal, een initiatief van het Agentschap voor Ondernemersvorming (Syntra Vlaanderen). Die wedstrijd daagt het secundair onderwijs, bedrijfsleiders, werknemers en andere betrokken organisaties uit om een app te ontwikkelen die duaal leren ondersteunt.

Uit de 134 ideeën, selecteerde een jury 82 projecten om deel te nemen aan regionale selecties, die in samenwerking met Voka werden georganiseerd in de vijf Vlaamse provincies. De finale ging door in het Vlaams parlement. De totale prijzenpot van 100.000 euro werd verdeeld onder deze vijf winnaars:

Unilin met de ‘Discovery App’, met de insteek dat de maakindustrie een te beperkte instroom kent en dat er in het huidige onderwijs te weinig doorstroom is naar een technische richting.

Kazi met de ‘matching-app’, die de verwachtingen van een werkplek en de jongere beter in kaart brengt.

BASF Antwerpen in samenwerking met verschillende scholen met de ‘iDuaal-app’, die het vele papierwerk van werkplekleren wil aanpakken.

GO! Talent (Atheneum Lokeren) met de ‘Talentcoach’, een app die jongeren via één platform toegang geeft tot meerdere deelapplicaties.

Het Heilig Hart College uit Heist-op-den-Berg met ‘Dualo’, die zorgt dat leerlingen en werkplekken makkelijker met elkaar in contact komen. ‘Mentor+’, ‘Through Mountains’ en ‘RHAPP’ werden bekroond met een educatief pakket.

Over Duaal Leren

Met 'Duaal Leren' verwerft een leerling vaardigheden op de werkplek én in een school, een centrum voor deeltijds onderwijs of een Syntra-lesplaats. Duaal Leren wordt sinds 1 september 2016 uitgetest binnen een proefproject 'Schoolbank op de werkplek' dat loopt tot en met 2018-2019. Daarnaast wordt in het hoger onderwijs volop geëxperimenteerd met duale leerprogramma’s, los van een beleidsmatig kader.

Benieuwd naar hoe Duaal Leren precies in zijn werk gaat? Op donderdag 24 mei kan u het ontdekken tijdens een infosessie.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag