Skip to main content
  • Nieuws
  • UGent Campus Kortrijk gaat nog nauwer samenwerken met industrie

UGent Campus Kortrijk gaat nog nauwer samenwerken met industrie

  • 16/05/2018

De herpositionering van UGent Campus Kortrijk zal leiden tot nieuwe en unieke opleidingstrajecten voor ingenieurs, die volledig afgestemd zijn met de regio en de industrie.

Vanaf volgend academiejaar kunnen studenten aan UGent Campus Kortrijk, naast de bestaande opleiding industrieel ontwerpen, ook kiezen voor de trajecten machine-productieautomatisering (elektromechanica) en circulaire bioprocestechnologie. Die zullen enkel in Kortrijk georganiseerd worden en zijn volledig afgestemd met de industrie. Om het curriculum van de opleiding machine-productieautomatisering zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de verwachtingen van het werkveld, organiseerde Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen overlegmomenten tussen de UGent en een aantal spelers uit de sector.

“Dat UGent zijn opleidingen nog meer gaat afstemmen op de noden van de industrie is een sterk signaal”, zegt Bert Mons, algemeen directeur Voka West-Vlaanderen. “Alleen zo kunnen we studenten optimaal voorbereiden op een plek in het werkveld. Een goeie afstemming tussen onderwijsinstellingen en de bedrijfswereld is essentieel voor economische welvaart.”

Met de nieuwe opleidingstrajecten wil UGent nog beter tegemoetkomen aan de vragen van de bedrijven naar afgestudeerden met het juiste profiel.

VEG-i-TEC

Die koers wil UGent ook doortrekken met de bouw van een nieuw onderzoekscentrum VEG-i-TEC, waarvan de bouw start in 2019. Met state-of-the-art laboratoria rond de verwerking van groeten en aardappelen, bouwt het verder aan zijn profilering in West-Vlaanderen. Het volledige nieuwsbericht van UGent kan u hier terugvinden.

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag