Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Twee nieuwe internationale projecten

Twee nieuwe internationale projecten

  • 02/09/2021

Twee nieuwe internationale projecten Voka Antwerpen-Waasland

Geen beter moment dan de start van het nieuwe schooljaar om twee nieuwe internationale projecten aan te kondigen die u interessante inzichten zullen bieden in de Oekraïense markt en in de Iraaks-Koerdistaanse markt.

Twinning-project Oekraïne

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland werkt van augustus 2021 tot in mei 2022 een twinning-project uit met de Kamer van Koophandel in Zaporizhzhya in Oekraïne. Het project richt zich op ondersteuning van productie en export van biologische landbouw- en voedingsproducten. Het wordt gefinancierd door de Europese Commissie en gecoördineerd door Eurochambres, de koepel van Europese Kamers van Koophandel.

De Europese Commissie heeft al verscheidene jaren een partnershipakkoord met zes oostelijke buurlanden van de EU namelijk: Armenië; Azerbeidzjan, Georgië, Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland. In dit kader financiert zij het “EU4Business: Connecting Companies” – programma (EU4BCC).

Uw kamer zal hier vooral haar expertise delen rond Europese markttoegangsregels voor landbouw- en voedingsproducten. Voorts worden ook diverse Vlaamse organisaties betrokken om beste praktijken en ervaringen te delen rond ondersteuning van biologische productie en marketing evenals het uitwerken van een regionaal Strategisch Plan voor Biologische landbouw en voeding.

De Kamer zal in dit kader ook mogelijke nuttige handelscontacten onderzoeken die interessant kunnen zijn voor Vlaamse exporteurs of importeurs.

EurochambresEuro4Business

Transfer van Vlaamse expertise naar Iraaks-Koerdistan

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland werkt van september 2021 tot augustus 2023 een project uit met partnerorganisaties in Iraaks-Koerdistan. Dit is het tweede project dat uw Kamer met financiële steun van de Vlaamse overheid zal realiseren in Erbil, de hoofdplaats van de autonome Koerdische regio in Irak.

Het project richt zich op kennisoverdracht in volgende drie domeinen:

  • Productie en export van biologische landbouw- en voedingsproducten;
  • Milieuvriendelijk produceren en afvalverwerking;
  • Ondersteuning van vrouwelijk ondernemerschap.

Tijdens conferenties en studiebezoeken in Iraaks-Koerdistan en in Vlaanderen zullen expertise en beste praktijken gedeeld worden met de Iraaks-Koerdische partnerorganisaties. Waar mogelijk zullen in dit kader ook nuttige handelsrelaties ontwikkeld worden.

Flanders State of the art

AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan