Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Turnhout maakt 80.000 euro vrij voor ondernemers

Turnhout maakt 80.000 euro vrij voor ondernemers

  • 11/02/2021

De Stad Turnhout maakt 80.000 euro vrij voor lokale ondernemers om coaching op maat aan te bieden. Het slaat hiervoor de handen in elkaar met Voka-KvK Mechelen-Kempen. Hoe je in aanmerking komt? Dat lees je hier.

KAderFolder

Het traject houdt een intakegesprek in en een analyse van de toestand van het bedrijf. Daarna kan er een begeleidingstraject volgen. “Het intakegesprek bieden we volledig gratis aan, voor het verdere traject hebben we voor iedereen een budget van 350 euro beschikbaar, inclusief btw", zegt de Turnhoutse schepen van Economie Luc Op de Beeck.

Het project verloopt in samenwerking met Voka - KvK Mechelen-Kempen. 

Via deze link kan je als ondernemer uit Turnhout een intakegesprek aanvragen: Ondernemerstrajecten - Stad Turnhout

“Zes op de tien ondernemingen in en rond Turnhout draaien nog altijd minder omzet dan vóór corona. En nog eens de helft van de bedrijven geeft aan dat ze ook in 2022 omzetverlies gaan hebben. De deuk in onze economie is nog altijd groot. De steunmaatregelen van de Vlaamse en federale overheden zijn broodnodig. Maar wat dit project zo waardevol maakt is dat het niet alleen steun is, maar ook meteen een investering. Op langere termijn”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen. “We hopen hiermee bedrijven én mensen sterker te maken. We zijn dan ook blij dat we voor dit project vanuit onze Voka-Kamer onze expertise mogen aanwenden om de getroffen ondernemers écht vooruit te helpen. We willen samen de bedrijven niet alleen in hun relance steunen, maar ook klaarmaken in hun transformatie naar de toekomst.”

 

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder