Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Trends Gazellen: Snelst groeiende bedrijven van Vlaams-Brabant vallen in de prijzen

Trends Gazellen: Snelst groeiende bedrijven van Vlaams-Brabant vallen in de prijzen

  • 25/03/2022

Naar jaarlijkse gewoonte bekroont Trends Gazellen de snelst groeiende bedrijven van onze provincie. Dat doen ze in drie categorieën: grote, middelgrote en kleine bedrijven. Van deze bedrijven wordt de groei over een periode van vijf jaar bekeken. Ambassadeurs van dit jaar zijn, van groot naar klein, GKW, Xenomatix en Traiteur Claessens André.

Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, was onder de indruk bij de prijsuitreiking: “Impressionant welke straffe ondernemersverhalen er schuil gaan in Vlaams-Brabant. Er zijn nog teveel bedrijven die het fantastisch doen en toch onder de radar blijven. Dat bijvoorbeeld een kinderdagverblijf vanuit het niets naar de 4e plaats van snelle groeiers doorstoot is illustratief voor hoe op we in de regio op elk niveau en in elke sector straffe ondernemers in huis hebben.” 

Foto: Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka KvK Vlaams-Brabant (links) naast de Trends Gazellen Ambassadeurs 2022 Ahmed Gocen (2e van links), Filip Geuens (4e van links) en André Claessens (2e van rechts). (foto Koen Faseur)

gazellen

Groot

Het technologiebedrijf Dell EMC en de verdeler van cosmetica NSE Products Europe prijken bovenaan de lijst van de Trends Gazellen bij de grote bedrijven in Vlaams-Brabant. Beide zijn in buitenlandse handen, waardoor ze niet in aanmerking komen voor de Ambassadeurstitel. Die gaat naar GKW in Ternat, het bedrijf van de familie Gocen dat gespecialiseerd is in de aanleg van boven- en ondergrondse nutsleidingen.

Zaakvoerder Ahmed Gocen ziet in het familiale karakter van GKW een verklaring voor de snelle groei: “Onze familie woont verspreid over steden als Antwerpen, Brussel en Gent, waardoor we een breed netwerk hebben om te rekruteren. Daarnaast durven we te investeren in mensen die een grote af- stand tot de arbeidsmarkt hebben.”

Middelgroot

Bij de middelgrote bedrijven gaat de trofee naar Xenomatix. Na onder meer Materialise en Octinion bevestigt Haasrode Research Park nogmaals zijn reputatie als hofleverancier van de Trends Gazellen. Xenomatix is een pionier in de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende auto’s.

Met LiDAR (kort voor ‘Light Detection and Ranging’), dat door Xenomatix verder ontwikkeld wordt, is het mogelijk de omgeving te scannen en diepte te berekenen. “Die technologie is essentieel om zelfrijdende auto’s mogelijk te maken”, benadrukt Filip Geuens, de CEO van Xenomatix.

Klein

Drivex is de snelste groeier bij de kleine bedrijven maar is echter onvoldoende operationeel onafhankelijk, waardoor de titel van Trends Gazellen Ambassadeur gaat naar Traiteur Claessens André in Nossegem. De zorg en de keuken zijn de twee passies van oprichter André Claessens, die zich profileert als een ambitieuze zorgcateraar met aandacht voor inclusief ondernemen.

Dagelijks bereidt het bedrijf meer dan duizend maaltijden, waarvan het gros rechtstreeks geleverd wordt bij senioren thuis. Het succesrecept? “Inclusief on-dernemen is voor ons geen mode-woord. We geven graag kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vaak hebben ze aan de andere kant gestaan. Ze weten als geen ander wat belangrijk is”, aldus André Claessens.

Bekijk sfeerbeelden van de uitreiking

Trends Gazellen

Foto's: Koen Faseur

Volledige ranking

Hier vind je de rangschikking met alle Vlaams-Brabantse Gazellen.

De 50 kleine Vlaams-Brabantse Gazellen

De 100 middelgrote Vlaams-Brabantse Gazellen

De 100 grote Vlaams-Brabantse Gazellen

Proximus