Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Trends Gazellen 2024: nexuzhealth, Dignify en TransSchroyen zijn Limburgse ambassadeurs

Trends Gazellen 2024: nexuzhealth, Dignify en TransSchroyen zijn Limburgse ambassadeurs

  • 21/03/2024

Het elektronisch zorgplatform nexuzhealth, marketingtechnologiebureau Dignify  en transportfirma TransSchroyen mogen zich de Limburgse Ambassadeurs van de Trends Gazellen 2024 noemen. Het magazine bekroont de snelst groeiende bedrijven die een positieve invloed hebben op het ondernemersklimaat in hun regio. Voka – KvK Limburg ondersteunt de wedstrijd. “Ondernemingen die groeien zorgen voor welvaart en zijn beter gewapend voor de uitdagingen van morgen. Wij wensen daarom onze Ambassadeurs van harte proficiat, net als alle andere Gazellen van 2024”, zegt gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg Johann Leten.

Trends en Trends-Tendances organiseren dit jaar voor de 23ste keer de uitreiking van de Trends Gazellen. Deze snelgroeiende bedrijven ('Gazellen') zijn sterk en competitief en hebben een positieve invloed op het ondernemersklimaat in hun regio. Bedrijven worden op basis van de toegevoegde waarde in drie categorieën verdeeld: kleine, middelgrote en grote bedrijven. De balansen van de voorbije vijf jaar worden daarna getoetst aan drie criteria: groei in toegevoegde waarde, groei in personeel en groei in cashflow. Het bedrijf dat het hoogste in de lijst voorkomst mag zich Trends Gazellen Ambassadeur noemen.

Bij de grote ondernemingen mag nexuzhealth zich voor het eerst de Limburgse laureaat noemen. De joint-venture werd in 2016 opgericht door UZ Leuven en het Hasseltse IT-bedrijf Cegeka en combineert zo de jarenlange ervaring van beide organisaties in ICT en gezondheidszorg. nexuzhealth is de Vlaamse marktleider in het creëren, implementeren en onderhouden van een gecentraliseerd elektronisch patiëntendossier (EPD). Vandaag werken al 39 Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen met Klinisch Werkstation, het EPD van nexuzhealth. Ook de patiënten vinden de weg naar de mynexuzhealth app, het platform waar elke patiënt van een aangesloten zorginstelling zelf gratis zijn dossier kan raadplegen. Zo telt het platform al 1,4 miljoen unieke patiënten. Door een duidelijke en sterke visie zag nexuzhealth tussen 2018 en 2022 de bedrijfsopbrengsten toenemen van 4,2 miljoen tot 39,7 miljoen euro.  

In de categorie van de middelgrote bedrijven staat Dignify op het hoogste schavotje. Het bureau uit Genk kende na de opstart in 2018 een sterke groei dankzij de focus op technologie om marketingdoelstellingen van klanten te bereiken. Dignify ontwikkelt software die data van consumenten analyseert en op basis daarvan, automatische, gerichte marketingcampagnes lanceert. Grote B2C-merken in binnen- en buitenland waren al na enkele maanden de vaste klanten van Dignify. Het succes bleef niet onopgemerkt in de sector. Externe investeerders namen het bedrijf over en staken het  samen met twee andere marketingbureaus onder dezelfde paraplu genaamd ‘Customer Collective’, waar vanuit de noden van de eindconsument de juiste expertise wordt samengesteld om de marketinguitdagingen van de klant te beantwoorden.

De derde Trends Gazellen Ambassadeur in de categorie kleine bedrijven is transportbedrijf TransSchroyen uit Heusden-Zolder. Tegen de wil van zijn ouders richtte Dennis Schroyen in 2011 zijn eigen tansportfirma op gespecialiseerd in geconditioneerd-en koeltransport. Na een moeizame start wist het bedrijf jaar na jaar een mooie groei op te tekenen. Anno 2024 staan er zestien trekkers en veertien opleggers op de koer. Door telkens klanten te zoeken in toekomstgerichte sectoren weet TransSchroyen zich te onderscheiden van de concurrentie. Ook het behoud van het personeelsbestand en de zoektocht naar nieuwe chauffeurs vormen voorlopig geen probleem voor de onderneming uit Heusden-Zolder.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: "Het is bewonderenswaardig hoe Limburgse bedrijven zich weten te ontwikkelen en groeien, zelfs in economisch uitdagende periodes. Dit toont vastberadenheid en een voortdurende zoektocht naar kansen om de economie in Limburg te versterken. Om ervoor te zorgen dat deze groei blijft voortduren, is het essentieel dat we een ondernemingsvriendelijk klimaat bevorderen, waarin bedrijven alle nodige steun en kansen krijgen om te gedijen."

Ontdek hier het volledige klassement.

Contactpersoon