Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Trends Gazellen 2023: Trixxo Jobs, Coastair Chartering en Marc Swevers Immobiliën zijn Limburgse ambassadeurs

Trends Gazellen 2023: Trixxo Jobs, Coastair Chartering en Marc Swevers Immobiliën zijn Limburgse ambassadeurs

  • 21/04/2023

persbericht

Het Hoeseltse uitzendbureau Trixxo Jobs, Coastair Chartering uit Tongeren en het immokantoor Marc Swevers mogen zich de Limburgse Ambassadeurs van de Trends Gazellen 2023 noemen. Het magazine bekroont de snelst groeiende bedrijven die een positieve invloed hebben op het ondernemersklimaat in hun regio. Voka – KvK Limburg ondersteunt de wedstrijd. “Ondernemingen die groeien zorgen voor welvaart en zijn beter gewapend voor de uitdagingen van morgen. Wij wensen daarom onze Ambassadeurs van harte proficiat, net als alle andere Gazellen van 2023”, zegt gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg Johann Leten.

Trends en Trends-Tendances organiseren dit jaar voor de 22ste keer de uitreiking van de Trends Gazellen. Deze snelgroeiende bedrijven ('Gazellen') zijn sterk en competitief en hebben een positieve invloed op het ondernemersklimaat in hun regio. Bedrijven worden op basis van de toegevoegde waarde in drie categorieën verdeeld: kleine, middelgrote en grote bedrijven. De balansen van de voorbije vijf jaar worden daarna getoetst aan drie criteria: groei in toegevoegde waarde, groei in personeel en groei in cashflow. Het bedrijf dat het hoogste in de lijst voorkomst mag zich Trends Gazellen Ambassadeur noemen.

Bij de grote ondernemingen is Trixxo Jobs al voor de derde keer op een rij de Limburgse laureaat. Dankzij een combinatie van organische groei en gerichte overnames is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in zowel ons land als in Nederland. Met de opening van verschillende nieuwe kantoren onder andere in Wallonië en geslaagde overnames in het buitenland wist het uitzendbureau uit Hoeselt het afgelopen jaar verder te groeien. CEO Luc Jeurissen richt de blik intussen op Duitsland en kan met een beetje geluk dit jaar al de kaap van 250 miljoen euro omzet realiseren.

In de categorie van de middelgrote bedrijven staat Coastair Chartering op het hoogste schavotje. Het bedrijf uit Tongeren is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende dienstverlener in de luchtvrachtsector die een waaier aan services biedt aan luchtvrachtagentschappen, verladers en luchtvaartmaatschappijen. Op het bedrijvenpark van Luik Logistics verschijnt binnenkort een nieuw hoofdkwartier. Eerder opende het bedrijf al kantoren in Parijs en Londen, om dichter bij de klant te zitten. Volgens CEO Pascale De Mieter is de persoonlijke aanpak en de transparantie doorslaggevend om het verschil te maken in luchtvrachtbusiness. Om de stap hogerop te zetten kijkt Coastair nu uit naar een nieuwe externe partner.

De derde Trends Gazellen Ambassadeur in de categorie kleine bedrijven is Marc Swevers Immobiliën. Na een carriere in de horeca gooide Marc Swevers het roer om. Samen met zijn partner Joke Debevere kreeg hij in 2010 de smaak van vastgoed te pakken. Intussen telt zijn immokantoor 22 medewerkers en vier Limburgse vestigingen waardoor Swevers het grootste vastgoedkantoor van Limburg bezit. Maar daarmee is de honger nog niet gestild. Zo wil hij samen met zijn team nog werk maken van enkele blinde vlekken in onze provincie.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Het is knap om zien hoe onze Limburgse ondernemingen in economisch uitdagende tijden toch duurzame groei weten te realiseren. Het geeft de vastberadenheid weer, en de wil om te blijven zoeken naar opportuniteiten om ons economisch bestel in Limburg te versterken. Willen we dat onze Limburgse bedrijven ook in de toekomst verder kunnen groeien dan zullen we meer dan ooit moeten inzetten op een ondernemersvriendelijk klimaat waarin onze bedrijven alle kansen en steun krijgen om zich verder te ontwikkelen.”

Contactpersoon