Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • Transuniverse Forwarding 40 jaar: transporten van en naar zowat de hele wereld

Transuniverse Forwarding 40 jaar: transporten van en naar zowat de hele wereld

 • 19/06/2023

In vier decennia tijd is Transuniverse Forwarding uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de transport- en logistieke sector. Met de recente overname van enkele sectorgenoten is het bedrijf uit Wondelgem volop bezig met schaalvergroting.

 

foto
Olivia en Frank Adins: “We blijven uitkijken naar interessante overnamedossiers”

 

tekening

Tekst Dirk Van Thuyne – foto Nathalie Dolmans

Transuniverse Forwarding kende een atypische opstart. Samen met een vennoot begon Frank Adins met projectcargo naar het Midden-Oosten. Al snel kwam de focus al snel op groupage en forwarding te liggen zodoende dat de organisatie sindsdien instond voor het volledig traject van een transport. Denk daarbij aan het combineren van zendingen, uitstippelen van de route en de keuze voor bepaalde transportmodi, allerlei administratieve taken zoals o.a. het vervullen van douaneformaliteiten en warehousing. “Wij zijn een expediteur en geen transporteur, dat is een ander métier. We doen voornamelijk beroep op onderaannemers”, benadrukt Frank Adins. Ondertussen staat Frank samen met een team van directieleden waaronder zijn dochter Olivia Adins, nog steeds aan het roer van het bedrijf.

Van alle markten thuis

Het familiebedrijf is van alle markten thuis. Door de jaren heen bouwde het een netwerk uit van vaste klanten en trouwe agenten. Vandaag is Transuniverse Forwarding gespecialiseerd in groupage naar heel wat landen: de Baltische Staten, Benelux, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, de Maghreb-landen, het Midden-Oosten, Oostenrijk, Oost-Europa, Portugal, Spanje, Scandinavië, Turkije, Zwitserland, …
Geconsolideerd realiseert het bedrijf een jaarlijkse omzet van 87 miljoen euro en het telt 200 medewerkers. Die zitten verspreid over het Wondelgemse hoofdkwartier en vestigingen in Wommelgem, Frankrijk, Marokko en Roemenië. Dat laatste kantoor is zowat de administratieve hub van de groep. “Onze lokale medewerkers verzorgen er de orderingave, doen de controle van de facturen, de opvolging van diverse zendingen, enzovoort”, vertelt Olivia Adins, lid van het directiecomité.

(lees verder onder de foto)

foto

Op overnamepad

Recent trok Transuniverse Forwarding opnieuw op het overnamepad. In oktober vorig jaar nam het Welpa Trans over. Het expeditiebedrijf uit Wommelgem is gespecialiseerd in Oost-Europa. Enkele weken eerder realiseerde het bedrijf ook de acquisitie van een andere sectorgenoot. Groupagebedrijf Apmex uit het naburige Evergem. Eerdere overnames waren GC Trans uit Herentals en COMBI CARGO uit Gent. “Deze overnames zijn een bewuste keuze en maken deel uit van onze strategie”, zegt Frank Adins. “Schaalvergroting is ons antwoord op de fors gestegen onkosten. Daarnaast kregen we zo ook heel wat extra expertise aan boord. We blijven uitkijken naar andere opportuniteiten.”

De transport- en logistieke wereld kreeg klappen door de coronapandemie, maar de sector veerde snel weer op. “Toch is er iets fundamenteels veranderd”, aldus Olivia. “De fluctuaties in de markt zijn veel groter geworden. Om het bedrijf beter aan te sturen, zijn we volop aan het investeren op vlak van IT. Met een nieuw ERP-pakket en dataplatform willen we onze data beter valoriseren.”

Transuniverse Forwarding

Industrieweg 118 |  9032 Wondelgem
09 253 31 00 |  www.transuniverse.be
 

logo

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100 jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Artikel uit publicatie