Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Transport & Safety Event: Veiligheid voor alles

Transport & Safety Event: Veiligheid voor alles

  • 22/11/2019

Actief in de bouw- of transportsector? En ligt veiligheid je nauw aan het hart? Dan was je er wellicht bij voor het allereerste Voka community-event over Transport & Safety in het Brusselse Tour & Taxis. Dat er nood is aan een dergelijk event en community bewijzen de statistieken. Vrachtwagenbestuurders zijn de enige categorie van weggebruikers in Europa waar het aantal verkeersdoden is gestegen de afgelopen 10 jaar. Vlaanderen is daarop geen uitzondering. Bovendien gebeuren er in ons land nog altijd gemiddeld 50 dodehoekongevallen per jaar met vrachtwagens.

Tijdens dit event rond veiligheid binnen de transport- en de bouwsector werd zowel de theoretische als de praktische kant van de zaak belicht, bedoeld om meer bewustzijn te creëren omtrent veiligheid. In de voormiddag werd er een mix van getuigenissen, meest veilige procedures en modellen voorgeschoteld. In de namiddag konden de meer dan 100 deelnemers via praktische tests meer inzichten verwerven in de risico’s. Daar konden ze ook zowel de gevaren als de veiligheidsoplossingen bewust ervaren. Op de stands werd meer uitleg gegeven over o.a. real time translation devices, safe drive pods, truck door windows en blindspot tunnels, in combinatie met een demonstratie valbeveiliging. Er was ook meer informatie voor handen over mogelijke subsidiëring.

Expert Tom Michiels deelde uitgebreid zijn kennis met het publiek. De voormalige preventieadviseur Health & Safety bij Umicore is nu HSE manager bij CRH Europe, een multinational in bouwmaterialen.

Bekijk hier alle foto's

Bekijk hier alle foto's

Sylvie De Maegd

Key Account Relatiebeheerder West

Full bio of Sylvie De Maegd

Contactpersoon

Sylvie De Maegd

Key Account Relatiebeheerder West

Proximus