Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Topvrouw in de kijker: Michèle De Coninck

Topvrouw in de kijker: Michèle De Coninck

  • 03/05/2021

Topvrouw Michèle De Coninck getuigt wat de reeks haar bracht. Ook dit jaar organiseert Voka Mechelen-Kempen weer een nieuw seizoen van Topvrouwen. Het leden-exclusief traject is gericht op persoonlijke groei. Want wie zelf groeit, tilt ook de onderneming naar een hoger niveau.

Wat vind je het leukste aan je job?

Dat er geen enkele dag hetzelfde is. Me toeleggen op 1 job zou me op de duur gaan vervelen, voor het moment ben ik zowel HR Manager op zelfstandige basis bij een bedrijf, doe ik de administratieve en financiële kant van El Gusto Loco en ben ik vlijtig aan het werk om een creatief atelier op poten te zetten, dat met de corona perikelen al bijna 1 jaar achterop ligt. Maar we zien wel, ik laat stilletjes zijn gang gaan.

Welk is jouw grootste talent?

In elke situatie zie ik het positieve, zoek ik naar oplossingen, ben ik flexibel en zorg ik dat alles blijft draaien. Ik zie me zelf een beetje als investeerder binnen EGL, mijn consulting opdrachten moeten er voor zorgen dat een start-up als EGL kan groeien. Uiteindelijk zal dit op termijn niet voldoende zijn, maar we zijn volop bezig om de juiste mensen en middelen te zoeken om daar werk van te maken.

Op welke professionele prestatie ben je het meest fier?

Mijn fierheid zit hem voornamelijk in het stabiel blijven van de zaken waar we mee bezig zijn. Het is niet gemakkelijk om een innovatief product op de markt te brengen, toch vinden we steeds wel iets dat ons stabiel houdt. Ik zou liever hebben dat we rocket sky high gaan natuurlijk, maar we kiezen bewust voor een organische groei, zodat we zeker de pedalen niet verliezen.

Over welke vraag mogen ze jou altijd bellen voor advies?

Uiteraard mogen ze me altijd bellen om HR gerelateerde vragen te stellen, zowel de hard HR (payroll & wetgeving) als de soft HR, als het dan over werkgerelateerde zaken gaat. Diepzinnigere vragen wil ik ook wel beantwoorden,… ik ben iemand die graag het leven in vraag stelt vanuit een positieve kant dan. Ik kan er van genieten om over energieën te praten, over hoe we een bepaald trillingsniveau hebben en daarom bepaalde zaken aantrekken of afstoten. Wetenschappelijke zaken hebben me altijd geintrigeerd, maar die dingen die zo net niet volledig bewezen zijn. Velen hebben het idee, wat we niet kunnen zien of bewijzen, bestaat niet, maar het is dan ook niet bewezen dat het wél bestaat ;-)

Met wie zou je graag eens een lang gesprek voeren en waarom?

Er zijn heel veel mensen die me boeien, zowel in binnen- als in buitenland. Voor het moment volg ik Jonna Jinton over het leven in de natuur en creativiteit, wanneer je naar haar filmpjes ziet op youtube wordt je overwelmd door de warmte die ze uitstraalt en de manier waarop ze leeft, het geeft je als het ware een goed gevoel, maar ook Jon Schmidt (jon the potter) zijn manier waarop hij keramiek creëert en het een deel van zijn leven maakt, intrigeert me en als laatste staat Brené Brown op de lijst waarmee ik het graag zou hebben over verbinding, als inspirerende spreker vind ik haar geweldig, met een humoristische kwinkslag… love it!

Welke vond je de meest boeiende sessie van de Topvrouwen?

Nogal moeilijk om te kiezen, vind ik. Ze waren allemaal op zich wel boeiend, het hing er van af in welk stadium je zat met je bedrijf volgens mij. Diegenen die bij mij zijn blijven plakken zijn “de kwaliteiten van de vrouwelijke leider” omdat het daar ging over een iets holistischere aanpak, ook “de groeimindset” was een blijver. Die periode was ik heel veel lectuur aan het verslinden over authenticiteit, levensenergie en daadkracht, waardoor deze sessies mij zijn bijgebleven. Ook de sessie “Presenteren met impact” vond ik geweldig, ook omdat dit iets is waar ik al wel vaker over gedroomd heb om op een podium te staan als motivational speaker, maar tot nu toe de “guts” nog niet heb gehad. 
Wat me ook is bijgebleven zijn de locaties waar ze gegeven werden, die vond ik allemaal TOP. Eén voor één heel toffe plaatsen.

Wat heb je toegepast van de sessies?

Voornamelijk heb ik de laatste periode gewerkt aan mijn mindset, hoe je mindset je attitude bepaalt. Naar werknemers toe, naar vrienden en kennissen ben ik me bewuster gaan opstellen. Mensen zijn zoals ze zijn en ik heb losgelaten wat me geen energie geeft. Het kaartje dat we hebben meegekregen om aan een “ja, en…” cultuur te bouwen, heb ik nog steeds tussen mijn bullet journal steken van 2019, waar ik af en toe naar teruggrijp wanneer ik als bemiddelaar moet optreden tussen werknemers.

Wat heeft de reeks Topvrouwen je gebracht? 

Dat je zowel privé als met je bedrijf in een stadium kan zitten. Iemand die in een start-up zit, heeft andere noden dan iemand die in een overname van een familiebedrijf zit, of die als manager fungeert in een mutinational of zelfs in een KMO. Het is zo verschillend dat vanuit andere hoeken bepaalde issues/challenges bekeken worden, zodat je telkens met nieuwe inzichten naar huis gaat. Ook geeft het je opnieuw weer wat contacten, die je kunnen helpen indien je naar iets specifieks zoekt.

Wat heb je tijdens het traject geleerd over jezelf wat je nog niet wist?

Dat ik introverter ben, dan ik uitschijn. Het kost mij behoorlijk wat energie om in groep het woord te nemen. 
Welke life-hack geef je andere topvrouwen graag mee?
De life-hack dat ik andere topvrouwen wil meegeven; “het is niet wat je overkomt, maar hoe je er mee omgaat dat het leven interessant maakt”.

Contactpersoon

Leen Binnemans

Manager communities

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
Proximus
Advertentie VanRoey- nov