Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Topvrouw in de kijker: intrapreneur Els Gelens

Topvrouw in de kijker: intrapreneur Els Gelens

  • 01/03/2021

Topvrouw en intrapreneur Els Gelens getuigt wat de reeks haar bracht. Ook dit jaar organiseert Voka Mechelen-Kempen weer een nieuw seizoen van Topvrouwen. Het leden-exclusief traject is gericht op persoonlijke groei. Want wie zelf groeit, tilt ook de onderneming naar een hoger niveau. 

Wat vind je het leukste aan je job?

“Van Dessel beweegt altijd. Onze communicatieafdeling is nog steeds in volle ontwikkeling. Mijn collega en ik hebben al heel wat zaken op marketing- en communicatievlak naar een hoger niveau kunnen brengen, maar er ligt zeker nog werk op de plank. Stap voor stap pakken we die projectmatig aan. Ik ben blij dat mijn job niet snel een routineklus zal worden. Saai wordt het zeker nooit.”

Wat is jouw grootste talent?

“Ik ga in eerste instantie af op mijn buikgevoel. Maar ik wil ook het juiste doen. Daardoor ben ik van nature leergierig en geef ik zaken ook graag de tijd en de ruimte om beter te worden. Het nadeel daarvan is dat ik niet snel tevreden ben. Het kàn in mijn ogen ook altijd beter.”

Op welke professionele prestatie ben je het meeste fier?

“Op onze recente interne personeelsinformatievergadering. Omwille van de coronacrisis moesten we noodgedwongen afstappen van het traditionele ‘on stage’ concept. 200 medewerkers in een zaal bij elkaar zetten, dat is natuurlijk taboe in deze tijd. We blikten daarom vooraf een aantal filmpjes in, die we aan elkaar praatten tijdens een livestream. Zo konden we toch al onze medewerkers bereiken en konden we een gevarieerd programma op het scherm aanbieden. Het concept werd zo gesmaakt dat we in de toekomst vermoedelijk nog meer zullen inzetten op videocontent.”

Voor welk advies mogen ze jou altijd bellen?

“Binnen Van Dessel focus ik mij sinds kort vooral op Employer Branding binnen onze marketing- en communicatiestrategie. Ons werkgeversmerk is momenteel in volle ontwikkeling.” “Hoe kan je consequent aan je merkverhaal bouwen? Dat is de vraag waarin ik mij graag verdiep. Ik geloof ook dat elke medewerker een belangrijke schakel is in de merkbeleving. Een merk wordt van binnenuit gebouwd. We staan daar te weinig bij stil, ook als individuele medewerker.”

Wat heb je toegepast van de sessies?

Er passeerden heel wat interessante sprekers de revue op tal van inspirerende locaties. Waar de mogelijkheid zich aandient, inspireer ik er graag anderen mee. De sessie rond mindset van Lut Wyers is mij toch het meest bijgebleven. Ik volg Lut al een aantal jaren en van haar verhaal krijg ik energie. Ze staat ontzettend positief in het leven. Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen een groeimindset aan te meten. Een levenshouding die je meer veerkracht en opportuniteiten zal bieden.
Recent deden we het boek “Naar een nieuwe mindset” (Lut Wyers) aan onze medewerkers cadeau. Tijdens een interview met onze Directeur HR gaf ze ook nog enkele tips mee voor Van Dessel. Zeker in de huidige tijdsgeest komen haar eenvoudige en behapbare inzichten van pas. Hoe meer groeimindset, hoe gemakkelijker je je door deze tijd kan bewegen. De laatste sessie rond Personal Branding vond ik ook heel interessant. Het past ook helemaal in mijn overtuiging dat elk individu een bepaald merk uitdraagt. Over een social media post denk je best even na alvorens hem online te zwieren. Je mag de kracht van online netwerken, zeker nu, niet onderschatten. Maar er zijn zeker nog zaken uit de sessies die ik, zij het minder bewust, elke dag meeneem.

Wat heeft de reeks Topvrouwen je gebracht?

“Heel wat persoonlijke groei. Inhoudelijk brengen de sprekers je heel wat bij, maar ook de contacten met de andere dames verrijken je. We leren van elkaars visie en aanpak. Het is fijn om zo ook elkaar te inspireren. Ik ben niet zo’n fervente netwerker, maar ik merk dat het mij wel gemakkelijker afgaat sinds ik in het traject ben gestapt. Mede dankzij Topvrouwen ben ik meer opengebloeid en is de weg die ik nog wil afleggen een stuk helderder geworden.”

Met wie zou je graag eens een lang gesprek voeren en waarom?

Michelle Obama, wat mij betreft een echte topvrouw. Haar biografie was een eyeopener voor mij. In Europa kennen we haar als een gewaardeerd First Lady van de VS. Het lijkt alsof ze zonder slag of stoot die plek als topvrouw heeft kunnen innemen. Maar de wilskracht dat zij aan de dag heeft moeten leggen om daar te geraken… Ongelooflijk!

Naam: Els Gelens
Leeftijd: 42
Woonplaats: Herenthout
Vrije tijd: Mijn gezin en fotografie
Mooiste plek in de regio: De Netevallei
Favoriete gerecht: Gegratineerd witloof
Fijnste vakantie: Kreta. Dat was de eerste reis ooit die ik samen met mijn man maakte.
Beste boek of film: Momenteel ligt de biografie van Michelle Obama op mijn koffietafel.
Guilty pleasure: Moelleux van chocolade
Mijn drie waarden: Kwaliteit boven kwantiteit, openheid, evenwicht
Levensmotto: “Durf te falen. Ik heb er zelf moeite mee. Daarom zit hij als een mantra in mijn hoofd.”

Wat heb je tijdens het traject geleerd over jezelf dat je nog niet wist? “Ik ben misschien qua functie geen ondernemer, maar de ondernemende houding bezit ik zeker wel.”
Welke life-hack geef je andere topvrouwen graag mee? “Een quote van Coco Chanel: If you’re sad, add more lipstick and attack!”

 

Contactpersoon

Leen Binnemans

Manager communities

imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
Proximus
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan