Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Topvrouw in de kijker: Elke Van Zaelen

Topvrouw in de kijker: Elke Van Zaelen

  • 04/04/2021

Topvrouw Elke Van Zaelen getuigt wat de reeks haar bracht. Ook dit jaar organiseert Voka Mechelen-Kempen weer een nieuw seizoen van Topvrouwen. Het leden-exclusief traject is gericht op persoonlijke groei. Want wie zelf groeit, tilt ook de onderneming naar een hoger niveau.

Wat vind je het leukste aan je job? 

Alles, maar dat is misschien omdat ik het zo hard mis om ze uit te voeren!  Mijn bedrijf doet namelijk incentive reizen, dus reizen voor de B2B sector en dat ligt al 1 jaar volledig stil.  Jammer genoeg!
Mooiste voor mij is als de reis of het event op zijn einde loopt en de klant tevreden is.  Dan eindigt het ganse traject (dat soms wel een jaar tijd in beslag neemt) en is het voor mij de kers op de taart om de deelnemers en mijn klant te zien genieten.

Welk is jouw grootste talent?

Mijn vriendinnen zouden zeggen: veel babbelen.  Ik kan ze geen ongelijk geven.  
Ik ben graag onder de mensen, hou ontzettend van een goed gesprek en help graag waar ik kan.  Best nuttig voor mijn job, want als organisator dien je alles in goede banen te leiden en komen deze skills wel van pas.

Op welke professionele prestatie ben je het meest fier?

Ik was ontzettend fier op waar we stonden met FAME in februari 2020.  Een solvabel bedrijf met fijne klanten, een leuk team dat bruisde van energie.  We waren in onze volgende groei-fase en alles ging ongelofelijk goed.  Ik hoop dat snel terug te bereiken, dat niveau.
Wat het voorbije jaar betreft ben ik best fier op mezelf hoe ik gegroeid ben in al het digitale.  Ik heb me volledig ingewerkt in alles rondom Digital Business.  Ben ook een postgraduaat aan het volgen in deze materie.  Zo fijn om weer op de schoolbanken te zitten.  Voor mezelf, voor FAME heb ik hier al ontzettend over geleerd en ik had nooit gedacht dit ooit boeiend te vinden en toch is het dat wel.

Over welke vraag mogen ze jou altijd bellen voor advies?

Oh dat mag van alles zijn, want ik geef heel graag advies.  Een vraag over vrouwelijk ondernemerschap, een vraag over welke incentivereis het best kan passen bij je bedrijf, een vraag om een koffie te drinken en eens iemand nieuw te ontmoeten,…  
Ik ben een grote babbelaar, maar kan ook goed luisteren.

Met wie zou je graag eens een lang gesprek voeren en waarom?

Met Mary Beard, een Britse docente Klassieke Geschiedenis.  Haar boeken zijn leuk lezen en elke keer ik een opiniestuk of interview van haar lees dan ben ik aangenaam verrast over haar levensvisie, ook wel geïnspireerd.  Met haar een koffietje drinken en praten over het leven lijkt me zalig.

Welke vond je de meest boeiende sessie van de Topvrouwen?

De sessie met Anja Moortgat rondom vrouwelijk ondernemerschap en vrouw zijn in de business-wereld.  Zij benaderde dit vanuit haar coaching-ervaring, dus zeer praktijk-gericht.  Op korte tijd gaf ze ons (voelde ook heel persoonlijk voor mij) zoveel nuttige, kleine tips.  

Wat heb je toegepast van de sessies? 

Wel, dankzij de sessie met Anja Moortgat heb ik me verdiept in de Cyclusstrategie en ben ik mijn cyclus beginnen bijhouden en analyseren.  Een ongelofelijke aanrader voor elke vrouw!

Wat heeft de reeks Topvrouwen je gebracht? 

Ik ontdekte nieuwe locaties in België, fijne onderneemsters die hun hart konden en vooral durfden blootleggen & toch ook wel enkele interessante sprekers ontmoet.

Wat heb je tijdens het traject geleerd over jezelf wat je nog niet wist? 

Dat ik best verlegen kan zijn tussen een groep van vrouwelijke onderneemsters.  Misschien omdat ik vaak in een mannenwereld vertoef.  Het zijn nog altijd en/of te vaak mannen die de beslissing nemen in bedrijven.

Welke life-hack geef je andere topvrouwen graag mee?

Assumption is the mother of all fuck ups.  Never assume.  
Het is een quote die ik steeds aan mijn team geleerd heb en ook ontzettend veel herhaald heb.  Zo toepasbaar op mijn job, maar eigenlijk ook op alles in het leven.  We veronderstellen te veel en doen dat beter wat minder.

Contactpersoon

Leen Binnemans

Manager communities

imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - DNCM
Proximus
imu - vzw - obd
AW_Digitalisering
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende